fő tartalom

Népszavazás március 20-án

A gázmotoros erőművek, illetve a fizetőparkolás ügyeiben mondhat véleményt Dunaújváros lakossága március 20-án. A népszavazáshoz 7 millió forintra, az érvényességhez pedig, a szavazásra jogosultak több mint felére van szükség.

Két társadalmi szervezet 2004. október 26-án „Akarja –e Ön, hogy Dunaújváros közigazgatási területén új, földgáz üzemű gázmotoros fűtőerőművek épüljenek?” és az „Akarja –e Ön, hogy Dunaújváros közigazgatási területén, a közterületeken fizető parkolók működjenek?” tárgykörökben helyi népszavazásra irányuló eljárást kezdeményezett azzal, hogy az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát benyújtotta a jegyzőnek, mint a helyi választási iroda vezetőjének, hitelesítésre, amit a jegyző jogerős határozatával elrendelt. A Helyi Választási Bizottság a 2005. január 14-ei ülésén megállapította, hogy a „gázmotoros erőmű” ügyében 6725 aláírás hiteles, a „fizetőparkolás” ügyében 6877 aláírás hiteles. A kezdeményezést Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere a közgyűlés 2005. január 27-ei ülésén bejelentette.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. február 10-ei ülésén a kérdések eldöntésére helyi népszavazást rendelt el és egyben a helyi népszavazást 2005. március 20-ára tűzte ki.

A népszavazás érvényességéhez a választásra jogosultak 50% + 1 szavazata szükséges, míg az eredményességet az dönti el, hogy egy-egy kérdésben a voksolók többsége mit választ.
Az idei évi költségvetés a polgármesteri hivatal tervezett kiadási előirányzatai között 7 millió forintot biztosított a népszavazás költségeire.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. február 14.