fő tartalom

DVG Rt.döntés: a pótdíjak értékesítéséről és a DVCSH tőkeemeléséről

Két fontos témában hozott döntést a DVG Rt. keddi igazgatósági ülése. Ezek szerint értékesítésre kerül a Duna-Tér Kft. pótdíjtartozásának csomagja, illetve támogatja a vagyonkezelő a DVCSH 310 millió forintos törzstőke emelését.

A DVG Rt. korábban arról határozott, hogy értékesíteni kívánja a Duna-Tér Kft., a dunaújvárosi fizetőparkolási rendszer üzemeltetőjének, az üzemeltetés során felhalmozódott kifizetetlen pótdíjtartozásokat, mely a szabálytalanul, jegy nélkül parkoló gépkocsikra vonatkozik. A meghirdetett pályázatra egy érvényes ajánlat érkezett, melynek értékelésére az igazgatóság keddi ülésén került sor. Az igazgatósági tagok meggyőződve arról, hogy az ajánlatot tevő – a Credit Express – a piaci viszonyokat is figyelembe véve kedvező vételi ajánlatott tett a pótdíjtartozások egyösszegű megvásárlására, az értékesítés mellett döntöttek.
A döntés következtében azok az autósok, akik 2001. májusa óta nem tettek eleget a fizetési kötelezettségeinknek, néhány héten belül levélben kapnak arról értesítést, hogy mostantól a Credit Expressnek tartoznak, akitől viszont fizetési felszólításra számíthatnak, még a jogi procedúra megindulása előtt.
A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. törzstőke emeléséről határozott az Rt. igazgatósága. Bár a vagyonkezelő elfogadta a javaslatot, de ebben a kérdésben az utolsó szó, a döntés a közgyűlés kezében lesz. Az ülésen jelen lévő Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügyvezetője azzal indokolta a tőkeemelést, hogy megindíthassák a szolgáltatói hőközpontok szükséges átalakítását. A javaslat szerint a tőkeemelés 340 mFt-ról 650 mFt-ra emelkedne.
Az 1998. évi távhő törvény 2005. évi tervezett módosításakor a városi távhőrendszerek úgynevezett szolgáltatói hőközpontjainak ( egy hőközpontról több fogyasztói közösség van ellátva fűtéssel és használati melegvízzel) kérdései előtérbe kerülhetnek. A távhő törvény tervezett módosítását követően szolgáltatói hőközpont már nem telepíthető, új fogyasztók bekapcsolásánál kizárólag fogyasztói hőközpont alakítható ki és helyezhető üzembe.
A DVCSH indokoltnak látja a meglévő dunaújvárosi szolgáltatói hőközpontok átalakítását. Amennyiben a város közgyűlése elfogadja a javaslatot, illetve a DVCSH tervezett törzstőke emelését, akkor a jelenlegi 46 szolgáltatói hőközpontból 180 fogyasztói hőközpont lesz .

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. február 9.