fő tartalom

Lakossági tájékoztatás az EU-ról

Folytatódik a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati európai uniós tájékoztató eszközök népszerűsítését szolgáló programja. A programban aktívan közreműködik a Fejér Megyei Európai Információs Pont és a Dunaújvárosi Európai Információs Alpont (Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht.)

A program elsődleges célja a kormány több eszközből álló EU-információs rendszere, az EU Tájékoztató Szolgálat megismertetése. Az EU Tájékoztató Szolgálat az ország lakossága számára gyors és megbízható válaszokat ad az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekre. Sokszor nem is gondolunk arra, hogy mi minden adódik EU-tagságunkból. A kampány fontos célkitűzése ezért annak tudatosítása, hogy az Európai Unió mára már életünk számos területét átszövi, az EU hétköznapjai a mi hétköznapjaink is.
A kampány bemutatja, hogy az információk rendelkezésre állnak, és el is érhetőek, csak használni kell a meglévő forrásokat: az EUvonalat, az Európai Információs Pontokat és az EU közkönyvtári hálózatot.
A 2003 februárja óta működő EUvonal ingyenesen hívható telefonszámán az érdeklődők válaszokat kaphatnak az élet számos területét érintő EU-s kérdésekre. Az EUvonal honlapja (www.euvonal.hu) átfogó képet nyújt az Európai Unióról, intézményeiről, politikáiról, a Magyarországgal kapcsolatos legújabb információkról és hírekről. Az EUvonal ez idáig több mint 150 ezer kérdésre válaszolt, honlapját több mint 1,5 millióan látogatták meg.
A Magyarország minden megyéjében – így Fejér megyében is – található Európai Információs Pontok munkatársai helyi szinten személyesen, illetve különböző programok szervezésével nyújtanak információt az érdeklődők számára.

Farsangi Pláza program

Az ország 20 városában EU Tájékoztató Napokat rendezünk. Ennek keretében Dunaújvárosban a Fejér Megyei Európai Információs Pont és a Dunaújvárosi Alpont egész nap tájékoztatja az érdeklődőket a lakossági EU-tájékoztató szolgálatról.

A rendezvény pontos helyszíne és időpontja:
Dunaújvárosi TESCO Áruház
2005. február 11. (péntek), 10:00-18:00

A helyszínen dolgozó munkatársak lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyenek fel az EU-ról, akár nekik, akár a kivételesen hétvégén is nyitva tartó EUvonalnak. A kérdezőkről beleegyezésük esetén digitális fotó készül, mely kérdésükkel és a hozzá tartozó válasszal felkerülnek az EUvonal honlapjára.
A játékos kedvűek számára a helyszínen lehetőség nyílik EU-totó kitöltésére. A helyesen kitöltött totókért az érdeklődők az EUvonal logójával ellátott kisebb ajándéktárgyakat kapnak.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. február 7.