fő tartalom

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY

A kórház átvilágításával kapcsolatban - a sajtóban megjelent hírekre - az önkormányzat közlemény formájában reagált:

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere a Szent Pantaleon Kórház átvilágítására a Belváros-ház Tanácsadó, Fejlesztő és Szervező Kft-vel szerződést kötött. A megbízás a kórház stabilitása és a feladatellátás garantálása érdekében született. A fenntartó képviselőjének szándéka az volt, hogy átfogó helyzetértékelés alapján a döntéshozók meghatározhassák az egészségügyi intézmény jövőbeli működtetési feltételeit.

A megbízott 2004. augusztusa és decembere között végezte el a kórház átvilágítását, majd az elkészült dokumentációt eljuttatta a város polgármesterének. A város vezetése az elkészült anyagot megküldte a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának véleményezésre. A kórház vezetői, a főigazgató írásban válaszoltak az átvilágítás megállapításaira, vitatva a vizsgáló értékeléseit.
A város polgármestere háromoldalú egyeztetést (önkormányzat, kórház, átvilágító), fog kezdeményezni, hogy tisztázni lehessen a vitás pontokat. Az előkészítő anyagok alapján közgyűlési előterjesztés készül, és a közgyűlés lesz hivatott megállapításokat, döntéseket hozni.

A fentiekre tekintettel idő előttinek tartjuk a vizsgálati megállapítások egyoldalú nyilvánosságra hozatalát.

Dr. Kálmán András
polgármester
sk.

Dunaújváros, 2005. február 4.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. február 4.