fő tartalom

Sándor Frigyes Napok

Ha április, akkor a zeneiskolában Sándor Frigyes Napok. A programsorozat április 20-án egy kiállítás megnyitóval veszi kezdetét. Néhány hónapja rajzpályázatot hirdetett az intézmény, s „A zene a miénk” ihletésű alkotásokat vártak. A pályázatra érkezett művekből nyílik majd a tárlat 18 órakor. A következő hét is a névadóról szól majd.

Lássuk a programokat napról napra:

Április 23. (hétfő)   18.00                   Növendék Kamarakoncert

                         (Helyszín: Sándor Frigyes Zeneiskola kamaraterme)

 

Április 24. (kedd)    16.00                  Térzene a zeneiskola előtti téren

                                                                     

Április 25. (szerda)  18.00                   Tanári Kamarakoncert

                          (Helyszín: Sándor Frigyes Zeneiskola kamaraterme)

 

Április 26. (csütörtök)                   Előadás Sándor Frigyes munkásságáról

                                            (Helyszín: kamaraterem)

 

Április 27. (péntek) 18.00                    Sándor Frigyes Gála

                                               A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje

                                (Helyszín: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

 

Itt kerül sor a Sándor Frigyes Díj átadására, díszvendég: Sándor Frigyes lánya, Sándor Anna, aki egyben a díj fővédnöke is.

A Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, Dunaújváros és térsége zenei életében végzett kiemelkedő munka, teljesítmény elismerésére díjat alapított.

A felnőttnek odaítélt díj, a "Sándor Frigyes Emlékérem", annak adható, aki Dunaújváros és kistérsége zenei életében hosszú idő óta kiemelkedő teljesítményt nyújt(ott), mint kórusvezető, általános-vagy középiskolai énektanár, zeneiskolai tanár, illetve amatőr előadóművész, valamint tevékenységével öregbíti a város hírnevét, elismertségét jelentős mértékben gyarapítja, gyarapította. Ugyanakkor az alkotó légkör kialakításában és fenntartásában jelentős szerepet játszik, játszott. Az emlékérem odaítélésével tehát egy hosszabb életszakasz során bizonyított értékes munkásság kerül elismerésre.

A gyermekeknek adományozott "Sándor Frigyes Díj" annak adható, aki kimagasló zenei munkát végez, versenyeken és egyéb megmérettetéseken kiemelkedő eredményeket ér el, illetve aktívan részt vállal a zenei életben.

A díj adományozására bármely személy, illetve közösség tehet javaslatot. A díjat egy személy csak egyszer kaphatja meg.

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását.

A javaslatot április 13-ig írásban kell eljuttatni  Moravecz Attilához, a kuratórium elnökéhez (Sándor Frigyes Zeneiskola, Dunaújváros, Bartók Béla út 6/a)

A borítékra kérjük ráírni: Sándor Frigyes Díj

A díjat tehát 2012. április 27-én, 18 órakor a Sándor Frigyes hét záró momentumaként, Sándor Anna, Sándor Frigyes lánya, a díj fővédnöke adja át ünnepélyes keretek között. A rendezvény a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában lesz, fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A programokra bérletek vásárolhatók a zeneiskolában 3000 forintért, illetve a Bartók Színházban lehet hozzájutni jegyekhez a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjére, 2000 és 1500 Ft-os áron.

  • Létrehozva: 2012. április 11.