fő tartalom

IX. Parázs-Varázs Családi Hétvége

Hírkép

Immár 9. alkalommal rendezi meg városunk a Parázs-Varázs Családi Hétvégét. Az időpont a megszokott, május utolsó hétvégéje (május 24-26.) a háromnapos rendezvény ideje!

Program:

Május 24-én este 6 órától vasárnap este 8 óráig folyamatos programokkal várja a városlakókat az alsó Duna-part.

A péntek este főprogramja a Csík Zenekar koncertje, este 9-kor lépnek színpadra, előzenekaruk lesz a BeatKOHO.  Éjjel retro diszkóban szórakozhatnak a résztvevők.

A szombat délelőtt a Dunaújvárosi Sárkányhajó Kupáé, s ez alkalommal először rendezzük meg a Parázs-Kupa elnevezésű kispályás foci tornát.

Délután 4 órakor lesz az ünnepélyes tűzgyújtása a Parázs-Varázs Grillpartinak. A jeget és a faszenet a grillezők 13 órától vehetik át a CIB sátra előtt.

A zsűri négytagú Ferenczi István mesterszakács, a Grill Szövetség elnöke, Hargitai György mesterszakács, a Príma Konyha főszerkesztője, Rácz Mária DVG Zrt ágazatvezető, a Fészek Tanétterem vezetője, valamint Újbányi Rezső vendéglős. Ők járják az asztalokat, s keresik az egyedi és különleges ízeket. A legjobbakat díjazzák!

A napi programot Ed Philps és a Memphis Patrol koncertje valamint retro diszkó zárja. Este a focirajongók megnézhetik a BL-döntőt LED falas óriás kivetítőn.

A vasárnapi gyermeknapot esélyegyenlőségi nap színesíti. Az alsó Duna-part egyik részét a város által a gyermekeknek biztosított ingyenes programok és szórakozási lehetőségek foglalják el, a másik felén utazó vidámpark és kirakodóvásár lesz. A Revolver Zenekar 5 órai koncertjét követően este 7 órakor lép színpadra Tóth Gabi és a Supernova.

Közlekedés

Fontos tudni, hogy a rendezvény ideje alatt közönségnek autóval nem megközelíthető az alsó Duna-part. A grillezőknek szombaton délután 2 és 4 között van szabad behajtás, ez idő alatt pakolhatnak be az asztalukhoz.  A vasárnapi gyereknapra a rendezvény ideje alatt óránként buszjáratot biztosít Parázs-Varázs néven az Alba Volán.

Menetrend:

Béke Tér – Szórád Márton út – Római körút – Vasmű út – Sikló Alsó Duna-part (9 órától 20 óráig óránkénti indulással, minden egész órakor)

Alsó Duna-part – Sikló – Vasmű út – Római körút – Szórád Márton út – Béke tér (9:30 – 20:30-ig óránkénti indulással, minden fél órakor.

 

GYEREKNAP

ép és fogyatékossággal élő gyermekek közös ünnepe

ELVARÁZSOLÓ LIGET

2013. május 26.

Színpadi programok:

10.00  Vásári forgatag

            VAGABUNDA GÓLYALÁBAS KOMPÁNIA óriásbábos felvonulása és előadása

11.00  Mindannyian mások vagyunk egyesület előadása

Jószolgálati Közalapítvány Gondozottjai előadása

Böröczki Ildikó-Kasó Tibor: "Mi világunk" c. dal közös előadása

13.00  A Boldog Család

A HOMO LUDENS TÁRSULAT mesejátéka, néptánc tanítással

14.00  AZ ARANYHAJÚ KIRÁLYLÁNY

Majoros Ági bábszínháza bábjátéka

15.00  PÁLFALVI JÁNOS zenés műsora

16.00  VASAS TÁNCEGYÜTTES műsora

Foglalkozások, játszóházi programok:

Gyöngyfűzés - Írisz Vakok és Gyengénlátók klubja

„Picigyermek” játszótér - Hétszínvirág Bölcsőde

Játszóház -  Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Intézet

Fejlesztő foglalkozások - Móra Ferenc Ált. Isk. EGYMI, Logopédiai Tanácsadó Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet

Tésztafűzés - Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete

- Car pe Diem Alapítvány Kulcs

Szövés-fonás - Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete

Szinezés, rajz, sógyurma - Mindannyian mások vagyunk Egyesület

Dekorgumi, papírtechnikák - Táborosi Margit vezetésével

A "Kéz a kézben Esélyegyenlőségi Nap"az önkormányzat támogatásával, az érintett civil szervezetek, intézmények valamint a rendezvényt önkéntesként támogató magánszemélyek közös munkájának köszönhetően jött létre.

Célja: az előítéletek csökkentése, tolerancia növelése. Sajnálat helyett elfogadás, a felelősség tudatosítása. Együtt cselekvés örömének megmutatása, mindez úgy, hogy integrációs programokon keresztül közelebb hozza a fogyatékkal élő és ép embereket.

A rendezvény további segítői: Carissa Sportegyesület, MMVE önkéntesei, Máltai Szeretet Szolgálat, Civilek Dunaújváros és Térségéért Egyesület

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ: http://parazsvarazs.com/

  • Frissítve: 2013. június 26.
  • Létrehozva: 2013. május 15.