fő tartalom

A kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladat ellátásáról

Tájékoztatjuk Dunaújváros polgárait, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 193/2014. (V.29.) határozatával döntött arról, hogy az önként vállalt kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladat ellátását 2015. január elsejétől Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának adta át. A feladatellátást a Kémény Zrt. végzi, melynek telephelye Székesfehérvár, (8000 Székesfehérvár, Kertalja u. 11.) ügyfélszolgálati elérhetősége: 06-22/550-100.

TÁJÉKOZTATÓ

A kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladat ellátásáról

Tájékoztatjuk Dunaújváros polgárait, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 193/2014. (V.29.) határozatával döntött arról, hogy az önként vállalt kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladat ellátását 2015. január elsejétől Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának adta át.

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlésének a 39/2014. (X. 31.) önkormányzati rendelete határozza meg a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatást (tartalmazza a közszolgáltatás ártáblázatát), melyet feltöltünk a tájékoztató mellékleteként csatolt formátumban.

(Továbbá letölthető Székesfehérvár MJV weboldaláról is, az alábbi linkre kattintva: https://ekozig.szekesfehervar.hu/index.php?pg=page_3154&dsKeyword=k%C3%A9m%C3%A9nysepr%C5%91&dsYear=&dsCorporation=&dsType=&dsState=&dsId=&page=1)

A feladatellátást a Kémény Zrt. végzi, melynek telephelye Székesfehérvár, (8000 Székesfehérvár, Kertalja u. 11.) ügyfélszolgálati elérhetősége: 06-22/550-100.

A cég weboldalán is olvasható (www.kemenyzrt.hu) ügyfélfogadás a következő:

Hétfő 8:00-12:00

Kedd Nincs ügyfélfogadás

Szerda 7:00-19:00

Csütörtök Nincs ügyfélfogadás

Péntek 8:00-11:00

Szombat Csak telefonos üzenetrögzítés

Vasárnap Csak telefonos üzenetrögzítés

 

Kéményseprés feladatkörei:

Használatban lévő tüzelőberendezések égéstermék elvezetésére szolgáló kémények, kémény tartozékok:

műszaki felülvizsgálata
ellenőrzése
szükség szerint tisztítása

A közszolgáltatás nem terjed ki arra a kéményre, amely használaton kívül áll, és amelynek bekötőnyílásait és tisztítónyílásait befalazták, vagy nem éghető anyaggal tömören, illetőleg egyéb nem oldható technológiával lezárták, és a kéménytisztítás helyén jól látható módon megjelölték.

A KÉMÉNY Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy a médiában felröppent hírekkel ellentétben még nem ingyenes a lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatás, jelenleg törvényalkotási folyamat zajlik, elfogadás és törvénybe iktatás esetén csak 2015. november 01-től válhat azzá, s kerülhet át a Katasztrófavédelemhez.  A Kémény Zrt. munkatársai sajnos többször tapasztalják, hogy kollégáikat rendre elküldik azzal, hogy jöjjenek vissza akkor, ha ingyenes lesz a közszolgáltatás, ez veszélyezteti az ellátás folyamatosságát, biztonságát! Ez a megállapítás Fejér Megye összes településére igaz, így Dunaújvárosra is.

A jelenleg érvényben lévő szolgáltatási árak megfelelnek a rezsitörvényben előírtaknak és elvártaknak Fejér megye teljes területén.

A Kémény Zrt. online elérhető a nap 24 órájában, így ügyfélszolgálati időn túl is kezelni tudják a felmerülő problémákat, ennek értelmében telefonos megrendeléseket nem áll módjukban elfogadni, ez történhet email-ben, faxon, vagy levélben. A törvényben előírt határidőkön belül intézkedik a Kémény Zrt. a megrendelt munka elvégzésére.

Kérik a Tisztelt Lakosságot, hogy legyen partner abban, hogy a közszolgáltatási feladatokat elláthassák mindannyiunk biztonsága érdekében!

(A mellékletben csatoljuk Székesfehérvár MJV Közgyűlésének említett rendeletét és a díjtáblázatot.)

  • Létrehozva: 2015. február 3.