fő tartalom

Befejeződött a Petőfi utcai orvosi rendelő felújítása, visszaköltöztek a rendelések

Hírkép: Befejeződött a Petőfi utcai orvosi rendelő felújítása, visszaköltöztek a rendelések

Ötvennégy millió forintból, teljes külső felújításon esett át a Pentele városrész orvosi rendelője, ami egyébként két háziorvosi és egy fogorvosi körzetet is ellát. A munkálatokat befejezték, a rendelések már a megszokott időben is helyen folynak tovább.

A rendelő elkészült felújításáról sajtótájékoztatón számolt be Pintér Tamás polgármester és Orosz Csaba a 10-es választókerület önkormányzati képviselője. A munkákat amilyen gyorsan csak lehet elvégezték, így szerdán már birtokba vehették a felújított rendelőt a betegek és persze az egészségügyi dolgozók. Pintér Tamás szerint a penteleiek régi kérése teljesült most, ráfért az épületre a felújítás:

– A pentelei orvosi rendelő a városrész egyik legfontosabb intézménye, a város ikonikus épülete, ami már nagyon régi és így értelemszerűen ráfért már a megújulás. Az itt élők közül sokan kérték a felújítását, amire most került sor és örömmel jelenthetem, hogy elkészültünk. A beruházás közel 54 millió forint összegből valósult meg. A jelenlegi projektbe sajnos a teljes felújítás nem fért bele, ez most  elsősorban egy külső felújítás volt, illetve energetikai beruházás, de lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ezt a munkát folytatni majd, hogy az egész épület megújulhasson belülről is. Ami most megvalósulhatott az tetőcsere, akadálymentesítés, nyílászáró csere, fűtés és világítás korszerűsítés, belső festés. Köszönöm a doktornők és doktor urak türelmét és erőfeszítéseit a felújítás és költözés során és természetesen köszönöm a dunaújvárosiak türelmét, bízom benne, hogy a felújítás mindenki megelégedésére szolgál majd.

Pintér Tamás elmondta még, hogy a városvezetés kiemelten fontosnak tartja a jó egészségügyi ellátást. Sajnos az önkormányzatoknak itt is egyre kevesebb a mozgástere, hiszen az állam ezen a téren is szinte mindent magához vont. Orosz Csaba önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy ez az épület több városrész lakóinak egészségházát jelenti, sokakat érint annak állapota.

– Közel nyolcezer beteg tartozik ide, jár ide háziorvoshoz, illetve fogászatra, tehát a város legnagyobb körzeteiről beszélünk. Ide tartoznak a pentelei, újtelepi és pálhalmai emberek, sok az idős, a beteg, ezért egy liftet is beépítettünk, hogy könnyebb legyen a rendelés megközelítése. És ha már megközelítésről beszélünk, figyeltünk arra is, hogy a Pálhalmáról közlekedő 35-ös busz újra erre járjon, hogy könnyebben elérhető legyen az orvos számukra is. Szeretném még azt is megemlíteni, hogy ehhez a körzethez tartozik a Hankook-szálló mintegy 1500 lakója is, így már ők is kulturáltabb környezetben kereshetik fel a rendelőt. Ahogy polgármester úr is mondta, a jövőben szeretnénk folytatni az épület belső felújítási munkáit is.

  • Létrehozva: 2023. április 24.