fő tartalom

Városi rendezvények, szúnyoggyérítés, új testvárvárosi kapcsolat a közgyűlésen

Hírkép: Városi rendezvények, szúnyoggyérítés, új testvárvárosi kapcsolat a közgyűlésen

Sűrű menetrend várt a döntéshozókra a Városháza közgyűlési termében csütörtökön, a testület ismét fontos kérdésekben döntött. Készülhetünk a Parázs Varázs partira, de augusztus 20-án sem maradunk önkormányzati rendezvény nélkül.  A tervezetthez képest három témát levett napirendjéről a testület és felvett négyet, amit sürgőséggel kellett megtárgyalni. Módosította a testület a taxis díjszabásokról szóló rendeletet, döntöttek a képviselők a közétkeztetési szolgáltatói áremelés elfogadásáról, módosították az önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló rendeletet, valamint döntöttek a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetési előirányzatainak átcsoportosításáról is. Új testvérvárosunk lesz. A spanyol Sueca Önkormányzata megkereste városunkat azzal a céllal, hogy a két önkormányzat közötti testvérvárosi kapcsolatot létesítsenek. Közgyűlésünk elfogadta a felkérést, ami elsősorban a kulturális élet, illetve a sport-turizmus területén jelenthet majd kapcsolatot.

Az augusztálison sem csípnek majd a szúnyogok

Pintér Tamás még a közgyűlés elején tájékoztatta a városlakókat, hogy június 3-án ismét érkezik a Parázs Varázs rendezvény a Szalki-szigetre, ahová mindenkit szeretettel meg is hívott. És ha már rendezvények, a közgyűlés döntött az augusztus 20-ai programokról és arról is, hogy se előtte, se utána ne legyen túl sok szúnyog városunkban. Az augusztus 20-i városi ünnepség lebonyolítására önkormányzatunk ajánlattételi felhívás küldött ki három gazdasági társaságnak is, ám az eljárás nem volt eredményes, így ezen program lebonyolítására az Euroshow Kft.-vel köt szerződést. Ennek köszönhetően augusztus 20-án a megszokott egész napos, családi nap jellegű rendezvény várja majd a dunaújvárosiakat. Benne gyermekprogramokkal, sportrendezvényekkel, színpadi fellépőkkel és esti tűzijátékkal.
Beérkeztek az árajánlatok az idei évre vonatkozó szúnyoggyérítési munkálatokra. Az ajánlatok megismerése és összehasonlítása után városunk a Noxious Kft.-vel köt szerződést 10 millió forint keretösszegért.
 
Támogatások: nyári gumik és üdülés

108 darab nyári gumiabroncsot adományoz a Hankook a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részére a meglévő gépjárműpark korszerűsítése céljából.  A támogatás megvalósulása érdekében az átadáshoz szükséges volt az önkormányzatunk közreműködése.
A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke azzal a kéréssel fordult a városhoz, hogy az idei évben 18 fő szociálisan hátrányos helyzetű ellátott részére költségtámogatást biztosítson a Balatonszabadi üdülő igénybevételéhez. A közgyűlés zöld utat adott, illetve támogatást biztosított a kérésnek.
Döntött arról a testület, hogy a DVG Zrt-vel szerződést kíván kötni a Dunaújváros, Táborállási partoldal védelmének kialakítása a mozgásokkal érintett részeken és a további lokális szakadások, rogyások megakadályozása vonatkozásában. Erre a Táborállási partoldal Harcsa utca és Ivó utca közötti részén kialakult klasszikus magasparti partél kagylós szakadása miatt szükséges.
Az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című pályázat segítséget biztosít önkormányzatunk számára a fenntartható, energiahatékonyságot és a megújuló energia alkalmazását célzó beruházásokban rejlő lehetőségek kiaknázásában. A pályázat keretében egy Beruházási koncepció kidolgozását szükséges végrehajtani, melyre 12 hónap áll rendelkezésre. 
A nyílt tanácskozás után zárt ajtók mögött szavazott a testület négy témában is. Döntöttek a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető cím, valamint a „Dunaújváros Ifjúságáért” díj adományozásáról, a pedagógus életpálya megbecsülését szolgáló elismerésekről, végül bírósági ülnökök megválasztásáról is.

  • Létrehozva: 2023. április 25.