fő tartalom

Május 6-án Bringatúra! Értékes ajándékok várják a nevezőket

Hírkép: Május 6-án Bringatúra! Értékes ajándékok várják a nevezőket

Május 6-án startol el a XXXVII. Bringatúra. A mára már hagyománnyá vált városi esemény 1985-ben kezdődött, annak emlékére, hogy a város építése 35 évvel korábban, 1950. május 2-án kezdődött. Az idei évben több korábbi hagyományt is szeretne feleleveníteni a szervező önkormányzat, így például zsíroskenyérrel várják az érkezőket, az alap azonban változatlan: a nevezőknek a Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távot kell teljesíteniük. A nevezés természetesen ingyenes.

Maga a Bringatúra ugyan május 6-án lesz, a felkészülés azonban már korábban elkezdődik, hiszen a téli állás után a bringákat fel kell készíteni a túrára. Ebben pedig többen is részt vesznek.

Orosz Tamás – április 29.

A nyitányt Orosz Tamás tartja, aki a kerékpártúrát és ezzel együtt a kerékpározást támogatva ingyenes szervizzel vár minden kedves érdeklődőt április 29-én 9 órától 17 óráig a Városháza téren felállított pavilonban. Itt vállalja kisebb javítások elvégzését, mint például kerekek centírozását, fékek és váltók állítását, defektes kerekek javítását.

Magellán Kerékpárbolt - május 2-5. között

A Szórád Márton út 6/A alatt található Magellán Kerékpárbolt május 2-5. között a Bringatúra résztvevőinek 10% kedvezményt biztosít a szervízdíjból.

Ezen felül a Bringatúra után, május 8-15. között, aki kerékpárt szeretne vásárolni vagy javíttatni, készpénzes fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítanak számára, ha bemutatja a rajtszámát, tehát, a túra után ne dobják el azt.

Aqarius Kerékpárbolt – május 2-6. között

A Vasmű út 1. alatt található Aquarius Kerékpárbolt május 2-6. között minden Bringatúrán indulónak, aki betér a boltba, 10 % kedvezményt ad minden termékére.

Túra indul: május 6.

8 órától ismét lesz lehetőség a bringákon apróbb javíttatásokat elvégeztetni a Decathlon, Orosz Tamás és az Aqarius Kerékpárbolt jóvoltából.

8 órakor kezdődik majd a regisztráció, az első 500 regisztráló ajándék úticsomagot kap, és minden érkezőt zsíros kenyérrel, almával, ásványvízzel várnak.

8:10-kor zumba bemutatót tart Délczeg Zsófi, 8:45-kor pedig Sólyomvári Ágnes tanárnő tartja a közös bemelegítést.

9 órakor indul a mezőny Mezőfalvára, ahol egy izgalmas trial bemutató lesz.

A visszaérkezés után Dóczi Zsuzsi gymstick bemutatója lesz, majd a tombolasorsoláson  értékes nyeremények találnak gazdára.

Pintér Tamás: mindenkit bíztatok, hogy tekerjen velünk

Pintér Tamás két dolgot emelt ki a Bringatúra kapcsán. Először is mindenkit arra bíztat, hogy jöjjön el, vegyen részt az ingyenes programon, ami nem csak jó közösségi élmény, hanem jó testmozgás is a tavasz kezdetén, a téli bezártság után.

A polgármester második szava a köszöneté, azok felé a cégek és magánszemélyek felé, akik támogatják a túrát.

- A Bringatúra az elmúlt 37 évben azért tudott ilyen szuper hagyomány lenni, mert a szervezők mellett mindig voltak a városban olyan cégek és magánszemélyek, akik jelentős összeggel támogatták azt. Elég csak Balogh Gyula Bogumil-ra gondolnunk, aki a fiatalkorom túráinak emblematikus alakja volt. Szerencsére most is rengeteg támogatóra számíthatunk, ilyen az Aquarius Kerékpárbolt, a Magellán Kerékpárbolt, az Atlaszbusz, Orosz Tamás, a dunaújvárosi Decathlon áruház, a dunaújvárosi BioTech USA üzlet, a DVG Zrt., a Kert Vitaminjai és Főtaxi. Nélkülük ez a túra nem jönne össze és persze előre is köszönöm a rendőrség és a polgárőrök munkáját, kérek mindenkit, hogy tartsa majd be az ő kéréseiket, hogy mindannyian biztonságban érkezhessünk meg a túráról.

Pintér Tamás ezúttal is felhívta a figyelmet arra a régi igazságra, hogy ez egy kerékpártúra, nem pedig verseny, a cél tehát a közös kikapcsolódás!

Találkozzunk május 6-án 8 órakor a Városháza téren!

  • Frissítve: 2023. május 6.
  • Létrehozva: 2023. április 28.