fő tartalom

Kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen

Hírkép: Kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen

Kilenc napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség indoka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

A közétkeztetés biztosítása Dunaújvárosban tárgyú közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött vállalkozási szerződést módosította a testület.

Közgyűlésünk még áprilisban döntött az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló köznevelési feladatok ellátását szolgáló ingatlanok és ingóságok egyházi fenntartók részére történő ingyenes tulajdonba adásáról, amely döntés érintette a BIROK Szabó Magda Tagintézményét, illetve a Hild iskola épületét. A Halásztelki Református Egyházközség főgondnoka és lelkipásztora levélben kereste meg városunkat, melyben kérte a korábbi szerződés módosítását a tálalókonyha területének biztosítása érdekében, melyet el is fogadott a testület.

A legutóbbi közgyűlésen tudomásul vette városunk, hogy a védőnői szolgálat jelentős szervezeti átalakításon megy keresztül. Fejér Vármegyében a védőnői feladatok a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházhoz, mint illetékes irányító vármegyei intézményhez kerülnek át július 1-ével. A feladatellátás átvételéhez kapcsolódó megállapodást véleményezte most a testület.

A rendkívüli közgyűlés úgy határozott, hogy a partvédmű tereplépcsőinek karbantartási munkáinak elvégzését bruttó 18 millió forint összegért a DVG Zrt.-vel végezteti el.

Önkormányzatunk és a Dunaújváros Jégkorong Kft. között létrejött üzemeltetési szerződés 2023. június 30. napjáig áll fenn, így szükségessé vált annak meghosszabbítása. A közgyűlés az üzemeltetési szerződést egy évvel hosszabbította meg.

  • Létrehozva: 2023. június 30.