fő tartalom

Programözön és elégedett mosolyok – már másodjára

Hírkép: Programözön és elégedett mosolyok – már másodjára

Kertmozi maraton, kisvonat, kalandpálya, koncertek, mesesarok, de még solymászbemutató is szerepelt a programok között a hétvégén második alkalommal megrendezett Kalandpark Fesztiválon. Az egykori vidámpark területére rengetegen kilátogattak, ahol minden korosztály kedvére kikapcsolódhatott.

Nosztalgikus hangulat

A három napon át tartó, II. Kalandpark Fesztivál igazán nosztalgikusan indult: pénteken folytatódott az ingyenes, színes plédes kertmozi, ahol elsőként Nemes Anna Szerelemhely című műsorának legújabb része volt látható, amelyben Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművésszel, Dunaújváros díszpolgárával járják be sztálinvárosi gyermekkorának helyszíneit: a vidámparkot, a stadiont, a mozit és persze a színházat.

A vetítés után a színművész pódiumbeszélgetés keretében nosztalgiázott, majd rendezésében és főszereplésével egy igazi klasszikus, a Sose halunk meg című film volt műsoron a mozirajongók legnagyobb örömére.

– Ő az a művész, aki városunkba mindig akkora szeretettel jön vissza, mint amekkora szeretettel őt fogadjuk. Koltai Róbert egyebek mellett megosztotta a jelenlévőkkel életének bizonyos szeleteit, hogy például mik történtek itt vele a vidámparkban, városunkban. Jó hallgatni a történeteit, szívesen találkozunk vele. – fogalmazott Pintér Tamás polgármester.

Koltai Róbert mindig tisztelettel és szeretettel beszél gyermekkoráról, amelynek nagy részét Dunaújvárosban töltötte.

– Nagyon jólesik. Egyáltalán maga Sztálinváros, Dunaújváros nekem a gyerekkor, a szüleim fiatal évei. Nagyon sok csodálatos barátom volt, akikkel sokáig tartottam a kapcsolatot. – emlékezett vissza a Jászai Mari-díjas színművész. 

Programözön és elégedett mosolyok – már másodjára

Programözön és koncertek

A Kalandpark Fesztivál második napja a szabadtéri mozizás és valóságos programözön jegyében folytatódott: délelőtt a kisgyermekek az Így neveld a sárkányodat, című filmet láthatták, amelyben egy sárkányölő viking tinédzser és egy sebesült sárkány barátságát követhették nyomon.

De szerepelt a kínálatban romantikus vígjáték, műsoron volt a Yesterday, és akciófilm is, méghozzá a Top Gun: Maverick című film Tom Cruise-al.

A kertmozi mellett kaland-, és vidámpark is várta a családokat, akik ezúttal a Római városrészből induló, slágernek számító kisvonattal is kilátogathattak, hogy itt aztán meghallgassák a mesesarokban Miska papa meséit. Suplicz Mihály 3 órán át tartó meséi és táncháza rengeteg kisgyerkőc figyelmét megragadta.

Közben pedig az arcfestő standnál kedvükre bújhattak kedvenc kisállatuk bőrébe, amit aztán a selfie gépnek köszönhetően meg is örökíthettek.

De remek program volt Kisteleki Gergely és ragadozó madárcsapatának bemutatója is, aki egyebek mellett legrégebbi, Vera nevű „kolléganőjét” is magával hozta, majd a nézők legnagyobb örömére meg is reptette.

Aki pedig koncertélményre vágyott, az sem panaszkodhatott, hiszen délután a helyi zenekarok koncertjei a Akusztikum zenekar és az Alaszka zenekar léptek színpadra, majd a Blahalouisiana adott nagykoncertet. A koncertet követően DJ Matkovits húzta a talpalávalót, egészen éjfélig.

Programözön és elégedett mosolyok – már másodjára

Vasárnapi chill

Vasárnap ismét a szabadtéri kertmozié volt a főszerep: kicsik és nagyok a Minyonok világába repülhettek, délután pedig a Rocketman zárta a kertmozi maratont. 

Aki pedig aktívabb pihenésre vágyott mászhatott egyet a kalandparkban, kipróbálhatta a vidámparki játékokat, valamint kézműveskedhetett is, de egy-egy aszfaltrajzért cserébe finomságokhoz is juthatott.

Szeptemberben folytatódik

Pintér Tamás polgármester pozitívan értékelte a II. Kalandpark Fesztivált is. Mint elmondta: szeptemberben folytatódik a sorozat, méghozzá hasonlóan színes programokkal, helyi zenekarok koncertjeivel készülnek; kiemelte: rendkívül fontos a főszervező önkormányzat számára, hogy a helyi kötődésű zenekaroknak is fellépési lehetőséget biztosítsanak, és a fesztivál helyszíne erre is kitűnő választás.

Arra kéri a városlakókat, hogy írják meg jó és rossz tapasztalataikat egyaránt a kabinet@dunaujvaros.hu címre, hogy szeptemberre még jobb lehessen a rendezvény.

 

A programok mellett a Tankcsapda ad majd nagykoncertet szeptember 16-án (szombaton) 20:00 órától, amelyre korlátozott számban még kaphatók jegyek. 

  • Létrehozva: 2023. augusztus 17.