fő tartalom

A családja körében ünnepelt a 90 éves Róza néni, Isten éltesse!

Hírkép: A családja körében ünnepelt a 90 éves Róza néni, Isten éltesse!

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban: Heim Ferencné Róza néni a 90. születésnapját ünnepelte. A jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta ,meg otthonában és adta át a városvezetés jókívánságait.

Heim Ferencné Róza néni 1933-ban született Disznósdon. Borsodszentgyörgyön, majd Ózdon élt. A 4 elemi iskoláját Hódoscsépányon járta. Az 5., 6. elemit a Vasvári Pál Általános Iskolában végezte el, a 7., 8. osztályt a dolgozók iskolájában. Majd Csepelen végzett kohó és gépészeti technikumot.

A családja körében ünnepelt a 90 éves Róza néni, Isten éltesse!

1952-ben házasodott össze férjével, majd 1954-ben Dunaújvárosba költöztek sógora segítségével. Itt lakást kaptak, majd a Dunai Vasműben dolgozott az acélműben. Munka mellett társadalmi munkázott, 25 év után gyűrűvel díjazták.

Szakszervezeti tag volt, ifjúsági munkában is jeleskedett, valamint a szülői munkaközösséghez tartozott. Két gyermeke született, majd a Vasműből vonult nyugdíjba.

Mindig nagyon aktív életet élt, családdal, barátokkal. Ma már Olaszországban él  egyik gyermekénél.

- Eleinte honvágyam volt nagyon, de mára már megszoktam. Hamar eltelnek a napok, mert most már számomra minden lassan működik: a felébredéstől az elalvásig. Minden évben 1 hónapot itthon vagyok Dunaújvárosban, ilyenkor Lili unokám kényeztet: minden reggel friss kalácsot süt, hozza az ebédet, majd vacsorát főz. Én minden nap elfoglalom magam valamivel. Három unokám és egy dédunokám van, akik boldoggá tesznek. – mondta Róza néni.

  • Létrehozva: 2023. szeptember 29.