fő tartalom

Kívül-belül modern lesz a most hatvanéves Zengő-Bongó

Hírkép: Kívül-belül modern lesz a most hatvanéves Zengő-Bongó

Sokszor mondják, hogy valami gőzerővel épül. Nos, a Zengő-Bongó Bölcsőde felújítása tényleg gőzerővel zajlik, láthatóan sokan dolgoznak benne és körülötte és egyre inkább látszik, milyen lesz a felújított bölcsi végleges formája. A héten Pintér Tamás polgármester nézte meg a munkálatokat.

Többször is beszámoltunk már a Technikum városrészi Zengő-Bongó Bölcsőde felújításáról, arról, hogy 1,1 milliárd forintos EU-s forrásból kívül-belül megújul az intézmény és még férőhelybővítés is megvalósul, hiszen 48 gyermekkel többet fogadhat a bölcsi. Ezzel egy időben egy új igazgatósági épületszárnyat is kialakítanak, illetve 4 csoportszobával bővül az intézmény. A projekt során további 8 kisgyermeknevelő és 2 dajka alkalmazása válik szükségessé, sor kerül majd parkolófejlesztésre és kerékpártároló kiépítésére is. És akkor a teljesség érdekében említsük meg azt is, hogy cserélik a nyílászárókat, illetve leszigetelik az épületet is . A bölcsődében folyó munkákat szerdán Pintér Tamás polgármester is megnézte, akit Vida Dóra intézményvezető fogadott, majd adott tájékoztatást arról, hol lesznek az új csoportszobák, mi készült el, mi van még hátra? A városvezető szerint már most öröm ránézni és főleg bemenni az új épületbe:

- Örömmel tapasztaltam, hogy változatlanul jól haladnak a kivitelezési munkák és nemsokára készen is lesznek vele. Azt kell mondanom, hogy városunk egyik legnagyobb beruházásának helyszínén vagyunk most jelenleg és nagyon jó érzés azt látni, hogy a munkák nagy részén már túl vagyunk, hamarosan jöhetnek a gyerekek is. Persze bőven van még munka, de a nagyja már elkészült. Fontos elmondanom, hogy egy hatvanéves ingatlan felújításáról beszélünk, ami most teljesen megújulhat és tudjuk, hogy erre már szükség is volt. Intézményvezető asszony most bemutatta nekem az újonnan kialakításra kerülő részeket és örömmel hallgattam a lelkes beszámolóját. Érzem és tudom, hogy már nagyon várják a teljes beköltözést.

Kívül-belül modern lesz a most hatvanéves Zengő-Bongó

A Zengő-Bongó Bölcsőde 1963-ban nyitotta meg kapuit, ami egyben azt is jelenti, hogy alaposan ráfért már egy nagyobb felújítás. Vida Dóra, a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros igazgatója szerint a bölcsőde életében hamarosan egy új korszak kezdődhet el:

– Nagy örömmel fogadtuk polgármester urat, mert személyesen is el tudtunk büszkélkedni a munkálatokkal. Már annyi minden látszik, hogy minek hol lesz a helye, hogyan és milyen körülmények között fogunk dolgozni a jövőben. Most a két utolsó pavilont néztük meg, itt teljes körű felújítás zajlik, itt minden átrendeződik. Ezekben a pavilonokban korábban irodák voltak, a jövőben pedig majd csoportszobák lesznek. Tényleg nagyon várjuk már a gyerekeket, a felújítás során pedig új eszközöket is kapunk, kinti-benti játékokat, bútorokat. Szóval nagyon készülünk és izgatottan várjuk az építkezés végét.

  • Létrehozva: 2023. október 3.