fő tartalom

Már látványos a munka a Vidámparkban - Pumpapálya épül

Hírkép: Már látványos a munka a Vidámparkban - Pumpapálya épül

A kerékpáros pumpapálya általában szilárd burkolatú körpálya, amely dombokat és döntött kanyarokat tartalmaz.

E pályatípus jellegzetessége, hogy a bringás nem pedálozással, hanem jól időzített testmozgással (pumpálással) mozgatja a kerékpárt. A pumpapálya akkor jó, ha használója saját lendületére alapozva, tekerés nélkül tud körbe-körbe haladni rajta. Fontos adalék, hogy a pumpapályákat életkori megkötés nélkül, a legváltozatosabb tudású bringások is használni tudják; egyszerre kiváló testedzés és remek szórakozás.

Dunaújvárosban az egykori Vidámpark területén, a megmaradt infrastruktúráját felhasználva hiánypótló szabadidőpark létesült a közelmúltban. Az új sportolási opciók közül az egykori dodzsempálya ikonikus „Pók” építményét felhasználva kialakított extrém BMX- és gördeszkapálya látogatottsága minden várakozást felülmúlt, ezért kívánták bővíteni az extrém sportolás palettáját egy kerékpáros pumpapályával.

A pumpapálya kivitelezési költsége 44.900.000,-Ft. Ebből 20.900.000,-Ft támogatást ad az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. az Országos Bringapark Program 2023 keretében. Dunaújváros Önkormányzata 24.000.000,-Ft önerőt különített el a fejlesztés megvalósítására.

A pumpapálya telepítése során alapozó földmunkák, vízelvezetés, nyomvonal kialakítás, tereprendezés is történik. A területre egy kerékpáros szervizpont is kerül.

  • Létrehozva: 2023. október 16.