fő tartalom

Zökkenőmentesebb lesz a közlekedés

Hírkép: Zökkenőmentesebb lesz a közlekedés

Minden elkészült útfelújításnak, fejlesztésnek együtt örülnek a dunaújvárosiak, majd sorjáznak az igények, hogy hol lenne még szükség hasonló beruházásra. A bicikli utak és járdák bővítése és felújítása sokak örömére már zajlik a Dózsa György és az Aranyvölgyi úton, utóbbin az úttest is sorra kerül az ősz folyamán. Már átvette a munkaterületet az útfelújítás kivitelezését végző DVG Zrt. az önkormányzattól, hamarosan pedig megkezdődik az Aranyvölgyi út felújítása.

Hosszú szakaszon újult meg az úttest a Dózsa György úton, most azok is örülhetnek, akik az Aranyvölgyi út felől közlekednek gyakrabban, ugyanis hamarosan zökkenőmentessé válik arra is a közlekedés. A Venyimi út és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszon mindkét sávban történnek javítások az aszfalt burkolaton, lemarjuk a nagyobb gyűrődéseket. Mindkét sávon ki lesz javítva egy-egy süllyedés, illetve szintén ezen a szakaszon a befelé jövő ágon 10 méter hosszan az úttest melletti zöldterület megmetszésével javítani fogjuk a vízelvezetést is.

 A Penny vonalában a városba befelé tartó oldalon szintén mindkét sávban, 10-10 méter hosszan teljesen megújítjuk az úttestet, új alépítmény és aszfaltburkolat kerül az útra.

A felújítást a tervek szerint még októberben befejezik a DVG Zrt. munkatársai, de az időjárás befolyásolja a befejezés pontos időpontját. A fejlesztés forgalomváltozással, sávlezárással jár majd, erre készülniük kell az erre közlekedőknek.

Zökkenőmentesebb lesz a közlekedés

  • Létrehozva: 2023. október 18.