fő tartalom

A Kenyér Világnapján adták át a Dunaújváros Kenyere akcióból befolyt összeget

Hírkép: A Kenyér Világnapján adták át a Dunaújváros Kenyere akcióból befolyt összeget

8512 darab eladott kenyér és 425 600 forintnyi összegyűlt adomány – ez a mérlege a Dunaújváros Kenyere akció mérlegének. Az elmúlt negyedévben a városlakók minden megvásárolt városkenyér árából 50 forinttal ezúttal az „Érted vagyunk 1987. Alapítvány”-t támogatták. Az akcióból befolyt összeget Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át október 16-án, a Kenyér Világnapján.

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás az összegyűlt összeget az önkormányzat nevében ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki.
Budavári Sándorné az alapítvány kuratóriumi elnöke megköszönte az adományt, elmondta, olyan rendezvények, programok megvalósítására fordítják majd, amellyel a hátrányos helyzetű
gyermekeket, időseket segítik, mint például a nyugdíjas karácsonyukra, táboroztatásra.

– Nagyon nagy szükségünk van arra, hogy segítsenek bennünket, hogy mi tovább tudjuk segíteni a város lakosságát. Bárki bajba kerülhet, fontos, hogy a krízishelyzetbe került embereket gyorsan és hatékonyan tudjuk segíteni.

Az eseményen Pintér Tamás bejelentette, hogy a következő negyedév kedvezményezettje a Móricz iskola egyik harmadik osztályos tanulója, Balog Lívia lesz, akinek édesapja, Balog Róbert létrehozott egy alapítványt.

– A „Lívi Lépteiért Alapítvány”-t a kislányom megsegítése céljából hoztam létre. Lívi most 3. osztályos itt a Móriczban. Vélhetően egy bakteriális fertőzés által gyakorlatilag négy nap alatt nyaktól lefelé lebénult. Innen építkezünk felfelé. Az, hogy mára önállóan tud kerekes székkel közlekedni, hatalmas dolog. A támogatást egy -4-5 hetes komplex rehabilitációs csomag összeállítására fordítjuk majd. Köszönjük szépen! – fogalmazott az édesapa.

– Kiemelten fontos ez az akció, kérem a városlakókat, hogy segítsék Lívi lépteit! – mondta Pintér Tamás polgármester.

A városlakók minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forinttal tehát a „Lívi Lépteiért Alapítvány”-t támogatják.

Szorgos kezek sütöttek briósokat

A Dunaújváros Kenyere sajtótájékoztatója után nem sokkal a Széchenyi Pékségnek köszönhetően a Móriczos 1. osztályosok idén is rendhagyó módon ünnepelték a Kenyér Világnapját, amelyen ezúttal briósokat készítettek. A briós készítéshez Pintér Tamás polgármester is csatlakozott, aki Szigethy Adriennel, az intézmény igazgatójával készítette el a süteményeit. A Széchenyi Pékség csapatának célja ezúttal is az volt ezen a napon, hogy a kisgyermekek megismerjék a pékek áldozatos munkáját és az egyik legfontosabb táplálékunk, a kenyér összetevőit.
 

Róka Sándor, a kereskedelmi pékség vezetője meglepetéssel is készült a Móriczosoknak: a kisdiákok miután első kézből ismerkedtek meg a kenyér alapanyagaival és elkészítették briósukat, egy-egy kakaós csigával gazdagodtak.

  • Létrehozva: 2023. október 20.