fő tartalom

Dunaújváros Kenyere – ezúttal Livi lépteiért

Hírkép: Dunaújváros Kenyere  – ezúttal Livi lépteiért

Újabb negyedév végéhez ért a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös kezdeményezése, a Dunaújváros Kenyere akció: összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba  – ez 419 550 forintot jelent Balog Líviának, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdiákjának.

A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

50 forintok az ehető jóságból

Eltelt egy újabb negyedév: októbertől december végéig minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba. A negyedéves akció eredményéről  szerdán egy záró sajtótájékoztató részeként számolt be Pintér Tamás polgármester.

– Ez az alkalom még különlegesebb, hiszen egy olyan ifjú hölgy, Balog Lívia kapta ezt a támogatást, akit sajnálatos módon a közelmúltban gerincvelő gyulladással diagnosztizáltak, és jelenleg is különféle kezelésekre jár, hogy mielőbb felépüljön és ismét járni tudjon. A városlakók minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal ezúttal Livi lépteit támogatták, amit én mindenkinek nagyon köszönök. Összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelynek erejével  419 550 forint gyűlt össze. – részletezte Pintér Tamás.  

A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd rendhagyó módon, és ezúttal kivételesen, ezt az összeget 1 millió forintra egészítette ki az önkormányzat.

– Nem nagyon találok szavakat a nemes gesztusra. Ebből az összegből nagyjából  2 hónapig tudok egy komplex terápiát biztosítani a kislányomnak, Líviának.  Nagyon sok gyógytorna és hidroterápia vár még rá. Köszönöm szépen mindenkinek. – fogalmazott Balog Róbert, Livi édesapja.

Dunaújváros Kenyere  – ezúttal Livi lépteiért

Újabb negyedév jön

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók március végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Pentele Baráti Kör Egyesület munkáját támogatják, akik az idei évben Pentelei Molnár János és Rosti Pál emlékévvel, és egy eseménysorozattal tisztelegnek az elismert alkotók emléke előtt.

– 1984-ben alakult az egyesületünk és büszkén tekinthetünk az elmúlt évtizedekre. Az idei évben nagy tervekkel készülünk: a teljes összeget egy emlékévre fordítjuk majd, tekintettel ara, hogy Pentelei  Molnár János 100 éve, Barkóczi Rosti Pál pedig 150 éve hunyt el. Ez alkalomból  egyebek mellett két kiállítást, és egy színházi darab felújítását is tervezzük – mondta Pálinkás Bertalan, az egyesület elnöke.  

  • Létrehozva: 2024. január 12.