fő tartalom

Megújult a sportcsarnok tetőszerkezete, megszűnt a beázás

Hírkép: Megújult a sportcsarnok tetőszerkezete, megszűnt a beázás

A mi lett volna – kérdések a sportcsarnok felújításoknál sem számítanak. Ha néhány éve hatmilliárdból felújították volna a teljes dunaújvárosi sportkomplexumot, akkor most értelmetlen lenne 300 milliós tetőfelújításról beszélni. Az „A” terv anno nem jött be, csináljuk a „B”-t.

Hiába tervezték el, hiába utalták át a hatmilliárdot, nem épülhetett meg a teljesen újra álmodott Dunaújvárosi Sportcsarnok. A politika közbeszólt, de attól még a legszükségesebb felújításokat el kell végezni. Horváth Tibor a DKKA ügyvezetője szerint óriási szükség volt a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatára, amelynek segítségével a csarnok teljes tetőszerkezetét fel lehetett újítani. Már csak azért is, mert több helyen is beázott a pálya és a nézőtér is. Tarthatatlan volt. Most viszont a munkát elvégezték, szerdán tartották a beruházás műszaki átadását, ahol jelen volt Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester is, aki szerint a lezáruló pályázati lehetőséget remélhetőleg hamarosan egy másik követi:

– A kormány korábbi döntése miatt elvettek tőlünk egy új csarnokot, viszont nem nyugszunk és mindent megteszünk azért, hogy méltó körülményeket tudjunk teremteni a sportolóknak és a nézőknek egyaránt. Már a januári közgyűlésen egy újabb pályázatot nyújtunk be a Magyar Kézilabda Szövetséghez, amelynek segítségével szeretnénk folytatni a felújítási munkálatokat. Én azt gondolom, hogy csapat is, a csapatvezetés is jó úton halad, hogy újra egy egész város lehessen rájuk büszke, az eredményeikre. Azt látom, hogy mindenki teszi a dolgát. A lányok a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték. Én őszintén hiszem, hogy belátható időn belül olyan arénánk lesz, ami minden igényt ki fog tudni elégíteni.

  • Létrehozva: 2024. január 19.