fő tartalom

Németh Jánosné

Németh Jánosné 1987-ben végzett a Kaposvári Tanítóképző Főiskola Szekszárdi kihelyezett tagozatán óvodapedagógusként. Tudását, szakmai elhivatottságát ezután számos képzés erősítette. Életét elhivatottan a kisgyermekek nevelése és fejlesztése tölti ki.

2007-ben Pedagógus Szakvizsgát szerzett, ahol megismerkedett a hatályos jogszabályokkal, azok alkalmazásának módjaival, a szaktudomány, neveléstudomány, a pszichológia, szakmódszertan eredményeivel, összefüggéseivel. Tudatos szakmai fejlődés jellemezte, ami munkájának folyamatos lehetőségeket biztosított.

2018-ban mesterpedagógus lett, valamint a Dunaújvárosi Óvodában a Fejlesztés Munkaközösség vezetője.

Elhivatott munkájára, önzetlen szeretetére, odaadó segítségnyújtására minden gyermek és munkatársa számíthat. Egyszer úgy fogalmazott:

„Ha verset mondok, mesélek a gyermekeknek, egy kicsit színésszé változom, ha a vers, a mese díszleteit készítem, kicsit festőművésszé válok. Ha dalokat, dalos játékokat játszom a gyermekeknek, egy kicsit zenei előadóvá válok, ha a hangszerekkel játszunk, akkor egy kicsit zenei művésszé válok. A tevékenységekben egy kicsit mókamesterré. Mindezeket akkor tudom megvalósítani, ha a teljes személyiségemet, elképzeléseimet, vágyaimat is meg tudom élni a gyermekekkel közösen.” 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként, és nyugdíjba vonulásának alkalmából  a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Németh Jánosné részére adományozta.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.