fő tartalom

Orosz Kinga Éva

Orosz Kinga Éva Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán történelem – orosz szakon diplomázott, majd az Eötvös József Tanítóképző Főiskola Felsővárosi Gyakorló Általános Iskolájában kezdett dolgozni, ahol végül 19 évet töltött el.

Néhány tanulóév után már osztályfőnökséget kapott. Az iskolai feladatokból mindig aktívan kivette a részét: évnyitót, iskolai ünnepségeket, kirándulásokat, vetélkedőket szervezett, és a versenyekre való felkészítést is szívesen vállalta, később az iskola szakszervezeti titkára lett.

1997-ben elvégezte a  német nemzetiségi tanítói képzést. 2002-ben visszaköltözött gyerekkori városába, Dunaújvárosba. Itt a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában kezdett el dolgozni., ahol német nyelvet oktatott.

2010-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán német nyelv és irodalom szakos bölcsész tanár lett.

A Dunaferr Iskolába 2013-ban került, jelenleg is tanít német nyelvet, fáradhatatlanul.

Aktívan részt vesz a nyelvi munkaközösség munkájában. Fontos számára, hogy tapasztalatot szerezzen, szívesen megosztja a tanulókkal kapcsolatos észrevételeit a kollégáival. Tartja a kapcsolatot a szülőkkel, együttműködik a többi osztályfőnökkel. Pedagógusi pályája során mindig nyitott volt a változásokra,.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Orosz Kinga Éva részére adományozta.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.