fő tartalom

Agárdi Lajos

Agárdi Lajos 1983-ban kapcsolódott be a Dunaferr Iskola oktatói csapatába épületgépészeti terület oktatásába, amelyet azóta is kiemelkedő módon végez.

A szakma egy olyan területével jegyezte el magát, amely folyamatosan fejlődik, így állandó tanulásra, továbbképzésekre van szükség, de Ő kiemelkedően megállta a helyét. Éveken keresztül nevelt és oktatott olyan fiatalokat, akik ma már a régió, de talán az ország meghatározó műszaki szakemberei lettek. Akár megbecsült, beosztott munkaerőként, akár vezető státuszban.

Csöndes szavú, de ha kell kellően határozott, szakmai tudása óriási, de ez a tudás soha nem tette elbizakodottá, a mai napig lelkiismeretesen készül tanóráira. Az iskolában töltött évei alatt ő maga is sokat tanult, hogy a változásokhoz alkalmazkodjon, legyen az a tananyag vagy a szigorúan vett szakmaiság, ám egy dolog nem változott: a tanári elhivatottsága.

Hosszú és sikeres karrierje alatt rengeteg diák tanulhatta meg tőle az épületgépészeti műszaki rajz és tervezés, épületgépészet, vízellátás, csatornázás, fűtés-hűtési rendszerek minden apró részletét, érdekességét és a gázhálózatok rejtelmeit. Tudását odaadóan, nagy-nagy türelemmel adta át a diákoknak. Tartásával, becsületével, munkabírásával, elhivatottságával sok fiatal és kolléga elismerését vívta ki, ezzel jó példát mutatva. Osztályfőnökként is figyelte, felügyelte, terelgette diákjai útját, segített nekik a nehéz helyzetekben.

Szakmai programokat szervezett, számos céges partneri kapcsolat, üzemlátogatás, szakmai nap és program előkészítése, szervezése, lebonyolítása köthető nevéhez.

Az általa felkészített diákok rendre eredményesen szerepelnek az országos szakmai és tanulmányi versenyeken. Az iskolában ledogozott idő alatt számos diákot kísért végig a középiskola nehézségein. Munkabírása óriási, kreativitása példaértékű.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Agárdi Lajos részére adományozta.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.