fő tartalom

Átláthatóbb gazdálkodást ígér a DVG Rt

A leányvállalatok beolvadása és DVG Rt. új pályáztatási szabályzata is azt a célt szolgálja, hogy a vagyonkezelő egy átlátható, a közpénzek elköltését nyomon követő szervezetté váljon – állítja Kakas Antal, a DVG Rt. elnöke. A részvénytársaság igazgatósági ülésén több kérdésben is döntés született.

Az igazgatósági ülés egyik témája volt a DVG Rt. I-III. negyedévi gazdálkodásának eredménye. A szervezet adózás előtti eredménye 353 millió forint, ám ezt a tételt a jövőben további kiadások csökkentik még. Egyik ilyen, a befektetett pénzügyi eszközök értékvesztésének a számviteli előírások szerint az év végén elszámolásra kerülő összege. Az üzleti tervben az EHEP részvények 187 millió forint értékvesztésével kalkulált a cég. A pénzügyi helyzethez tartozik az is, hogy az önkormányzat jelentős összeggel tartozik a DVG felé, illetve a vagyonkezelőnek is több tízmilliós tartozása van a kft-k irányába.
Az igazgatósági ülés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, hogy a tulajdonos felé kezdeményezik az rt. egyszemélyes leányvállalatainak a beolvadását. Ez a tervezet érinti: a DVG-Invest Kft, a Dunaép-Szig Kft, Duna-Tér Kft, Temető Kft, Duna-Erdő Kft. és a Duna-Park Kft. szervezeteit. Az intézkedésre a közbeszerzési törvény vonatkozó előírásai miatt van szükség.
Ugyancsak tárgyalta és elfogadta az igazgatóság az rt. pályáztatási szabályzatát, melynek a kidolgozása az ISO szellemében készült és a Közbeszerzési Törvény alapjaira épül. Kakas Antal szerint ezek a döntések elősegítik és gyorsítják azt a folyamatot, amelyeknek köszönhetően a DVG Rt. egy átlátható, jól és gazdaságosan működő szervezet lehet. A közpénzek elköltésének nyomon követhetőnek, tisztának és dokumentáltnak kell lennie – hangsúlyozta a vagyonkezelő elnöke a november 16-án megtartott igazgatósági ülést követően.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. november 17.