fő tartalom

Véget ért a TISPOL akció

Véget ért a február 19-21. között megtartott TISPOL akció, amelynek keretében ezúttal főként a járművek passzív biztonsági eszközeit, a biztonsági övek, gyermekülések meglétét és alkalmazását ellenőrizték a rendőrök megyénkben (is).

Közrendvédelmi területről hatvan, közlekedésrendészeti területről mintegy hetven egyenruhás vett részt a három napos akcióban. Ennek során tizenegy sebességmérő műszert, ugyancsak tizenegy egyéb dokumentáló eszközt, 34 Lion szondát és nyolc Seres Ethylometert állítottak csatasorba. A három nap alatt összesen 796 közlekedőnek kínálták föl megfújásra az alkoholszondát. Kettő pozitív értéket jelzett.
A biztonsági öv ellenőrzésének számadatai: Összesen 1028 felnőttet és 125 gyermeket ellenőriztek járőreink a három nap alatt. 110 felnőtt és 10 gyermek esetében tártak föl szabálytalanságot. E szerint minden kilencedik felnőtt nem tartja fontosnak bekötni a biztonsági övét és nem is köti be. Ugyanakkor minden tizenkettedik gyermeknél volt hiányosság, ami egyfajta olvasatban azt is jelzi, hogy ezen gyermekek szülei, nem tartják fontosnak gyermekeik biztonságát. (R. Szabó Ágnes, FM RFK)

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. február 25.