fő tartalom

Forever Cup Dunaújvárosban

Hírkép: Forever Cup Dunaújvárosban

Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi selejtezőt és felkerüljön a budapesti döntőre. A kupa május 1-jén pénteken reggel 8 órától kezdődött a csoportmérkőzésekkel, melynek tétje az első két hely megszerzése volt.

A csoportmérkőzések után a Barna Team, az Inox Csőszer, a Garzon, a Mirage, a Kunszentmiklós, a Gaszsportvideo.hu, a Mészi-Frucht, illetve a Dínó és Barátai együttesei küzdhettek tovább a fináléba jutásért. A negyeddöntőkbe egy budapesti és három helyi, dunaújvárosi alakulat került be (Barna Team, Inox Csőszer, Gaszisportvideo.hu, Dínó és Barátai). A döntőbe jutásért nagy csatát hozott mindkét találkozó. A legnagyobb csatát a Dinó és Barátai játszották a Barna Team gárdájával, a küzdelmet a dunaújvárosi csapat 2 - 0 -as győzelemmel zárta és jutott be a döntőbe, a másik ágon győzelmet szerző Inox Csőszer Kft-vel együtt. A kiírás szerint eldőlt, hogy a Forever Cup május 23-i országos döntőjében két dunaújvárosi együttesért is szoríthatunk majd.

A dunaújvárosi selejtező döntő összecsapásának első félideje megfontolt játékot hozott, melyben a Balaskó Iván  által vezettet Inox Csőszer Kft került egy gólos előnybe, ám a rutinos Éliás Zsolt vezetésével az utolsó percekben három gólt szerezve fordított a Dínó és Barátai csapata és végül 3-1-es sikerrel hódította el a torna első helyét. A vigaszágon is két dunaújvárosi alakulat játszott (Siker Ablak - Bongó), melynek végezetével a jól összeszedett Siker Ablak csapata győzelmével zárult a kupa.

Petrás Gábor FőszervezőPetrás Gábor a dunaújvárosi Forever Cupa szervezője: Nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy megrendezésre kerülhetett itt Dunaújvárosban a Forever Cup országos kupa vidéki selejtezője, hiszen több nagyváros is jelentkezett a torna lebonyolítására. Így elmondhatjuk, hogy már nem csak a  profi labdarúgó térképen vagyunk jelen Magyarországon, hanem az amatőr labdarúgásban is, amely egy újabb bizonyítéka, hogy Dunaújvárosban fontos a labdarúgás. Az egész napos tornán több vidéki, budapesti és helyi csapat mérte össze a tudását, a torna a Dunaújváros stadionban került megrendezésre Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros PASE támogatásával.
Szintén óriási öröm számunkra, hogy a Forever Cup döntőjére két dunaújvárosi csapat is bekerült, ezzel is képviselve városunkat a május 23.- ai döntőn, melyet Budapesten rendeznek meg a szervezők, ahol az ország legjobb kispályás csapatai találkoznak. Illetve a vigaszág győztese is egy dunaújvárosi alakulat, mely szintén felkerült Budapestre, ahol egy vigaszág kupán vehetnek majd részt. 
Köszönettel tartozunk minden résztvevő csapatnak, játékosnak, játékvezetőnek és segítőnek, akik részt vettek a kupán és  sok sikert kívánunk a három  dunaújvárosi csapatnak a fővárosi döntőn!

Szabó Bence Forever CupSzabó Bence a Forever Cup főszervezője: Szeretnénk megköszönni a kiváló és profi szervezést és azt, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség részt vett a Forever Cup dunaújvárosi selejtezőjének lebonyolításában, mind a helyszín, mind a szervezés kifogástalan volt. Külön örülünk annak, hogy sportszerű és jó csapatokat ismerhettünk meg Dunaújvárosban.
Az Ökomenikus Szolgálat nevében örömmel fogadtuk a csapatok által hozott rengeteg játékot. A terveink között szerepel a 2016 -os Forever Cup újbóli, jövőbeni megszervezése és akkor is szeretnénk lehetőséget biztosítani Dunaújvárosnak, mint az egyik selejtező forduló helyszíne, melyre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget kérjük fel  a szervezésre.

Éliás Zsolt Éliás Zsolt a győztes csapat csapatvezetője: Köszönjük a kiváló szervezést és a lehetőséget a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, jó kezdeményezés volt egy ilyen magas színvonalú, országos kupát városunkba hozni. Nagyon jól éreztük magunkat! Fegyelmezetten, jól játszottunk, bár a végére elfogytunk... Az elődöntőben a Barna Team ellen játszottunk a legjobban! A döntőben szeretnénk helytállni, nem tűzünk ki különösebb célt magunk elé! Köszönjük a kiváló szervezést és a lehetőséget a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, jó kezdeményezés volt egy ilyen magas színvonalú, országos kupát városunkba hozni. Nagyon jól éreztük magunkat! Fegyelmezetten, jól játszottunk, bár a végére elfogytunk... Az elődöntőben a Barna Team ellen játszottunk a legjobban! A döntőben szeretnénk helytállni, nem tűzünk ki különösebb célt magunk elé!

Forever Cup Dunaújváros 2015

 FOREVER CUP DUNAÚJVÁROS 2015. MÁJUS 01. PÉNTEK
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  DÍNÓ ÉS BARÁTAI
2. HELY  INOX CSŐSZER KFT.
3. HELY  BARNA TEAM
4. HELY  GASZISPORTVIDEO.HU
VIGASZÁGI DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE
1. HELY  SIKER ABLAK
2. HELY  DZSÓ-KER FB
A kupáról készült képeket, nyilatkozatokat és eredményeket az alábbi linkeken találjátok:
 
Eredmények, nyilatkozatok, képek

http://dlsz.hu/forever-cup-dunaujvarosban

  • Létrehozva: 2015. május 4.