fő tartalom

Nemzetközi újvárosok konferencia a 65 éves Dunaújvárosban

Hírkép: Nemzetközi újvárosok konferencia a 65 éves Dunaújvárosban

A budapesti székhelyű Pepper Art Projects művészeti alapítvány vezetője, a dunaújvárosi Ecotech Zrt. vezérigazgatója és Cserna Gábor tájékoztatták a nyilvánosságot a példátlan jövő heti itteni nemzetközi konferenciáról. Cserna Gábor polgármester (aki egyben a két napos nemzetközi konferencia fővédnöke), bevezetőként megjegyezte, hogy a maga nemében példátlan nemzetközi konferencia önmagában is nagyon értékes marketing Dunaújváros számára, majd röviden utalt városunk történelmi gyökereire, értékekben bővelkedő jelenére és reménybeli jövőjére.

A budapesti székhelyű Pepper Art Projects művészeti alapítvány vezetője, a dunaújvárosi Ecotech Zrt. vezérigazgatója és Cserna Gábor tájékoztatták a nyilvánosságot a példátlan jövő heti itteni nemzetközi konferenciáról.

Cserna Gábor polgármester (aki egyben a két napos nemzetközi konferencia fővédnöke), bevezetőként megjegyezte, hogy a maga nemében példátlan nemzetközi konferencia önmagában is nagyon értékes marketing Dunaújváros számára, majd röviden utalt városunk történelmi gyökereire, értékekben bővelkedő jelenére és reménybeli jövőjére.

Molnár Mihály, a Pepper Art Projects művészeti alapítvány vezetője, aki dunaújvárosi kötődésű (ő kezdeményezte az Intercisa Múzeumban tavaly megszervezte a Kim Corbisier emlékkiállítást), együttműködve Jerome Bazin párizsi történésszel (akinek kutatási témája az Európa keleti felén 1945. után épült, úgynevezett új városok története, fejlődése, különbözősége és azonossága) az immár 65 éves Dunaújvárost választották eddigi kutatásaik nyilvános bemutatásának színhelyéül. Meghívtak a témával foglalkozó kutatókat Németországból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából és természetesen hazánkból. A téma megválasztásában és nemzetközi áttekintésben mindeddig példátlan szakmai összejövetelt idén május 21 – 22-én a Dunaújvárosi Főiskolán rendezik meg. A konferencia részletes programja az alábbi internet címen érhető el: http://pepperartprojects.com/new/projektek/konferenciak/

A tájékoztatón szó esett arról, hogy ki mindenki támogatta a dunaújvárosi nemzetközi konferencia megszervezését és arról is, hogy a Dunaferr Gyártörténeti Gyűjtemény igen nagy eszmei értéket képvisel, amit jobban meg kellene becsülni, amíg nem késő, és ugyancsak igen értékes kincs, amit Dunaújváros maga fel tud mutatni. Mindezzel a kinccsel törődni kell és kívánatos történeti értékeit is minél sokoldalúbban feltárni és széles körben ismertté tenni.

 Forrás:

http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:nemzetkozi-ujvarosok-k...

  • Létrehozva: 2015. május 13.