fő tartalom

Várják a látogatókat - megnyitott a kemping

Hírkép: Várják a látogatókat - megnyitott a kemping

Immáron hivatalosan is üzemel a Szalki-sziget kempingje, bárki igénybe veheti az üzemeltető DVG Zrt-től a szállást biztosító szolgáltatást, akár ha sátoroznának, akár ha lakókocsival érkeznének, akár ha az újonnan felépített faházakban hajtanák álomra a fejüket a kirándulások alkalmával. http://dunaujvaros.com/hirek/201506/varjak_a_latogatokat_megnyitott_a_ke...

Cserna Gábor polgármester a nyitóünnepségen arról beszélt, hogy még a ’80-as években a lengyelek, a németek, és más szomszédos országok lakói körében mennyire népszerű úti cél volt a dunaújvárosi kemping. Aztán idővel már kevésbé foglalkoztak a hellyel, nem gondozták, elhanyagolták.

Néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a kempinget, a szabadstrandot visszaadjuk a városlakóknak, hogy kedvükre használhassák a Szalki-sziget természeti adottságait. Önkormányzatunk minden évben biztosított forrást újabb és újabb fejlesztésre. A szabadstrand után most a kemping is a városlakók és minden kirándulni, pihenni vágyó rendelkezésére áll. A fejlesztéseket a jövőben is folytatjuk, amit meg kell tölteni tartalommal, rendezvényekkel, programokkal, hogy ismét közkedvelt üdülőhellyé váljon városunk eme csodás zöldövezete– mondta Cserna Gábor.

Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője is azt hangsúlyozta, a céljuk, hogy meghatározó turisztikai állomás legyen a Szalki-sziget. Egyrészt a kirándulóknak, másrészt a horgászat és a sport szerelmeseinek is lehetőséget kívánnak biztosítani a sziget fejlesztésével. A kemping már a vízitúrázók országos térképre is felkerült.

A kempingben négy darab nagy faházat építettek, mindegyikben kétszer 4 személyes apartmanok vannak saját konyhával, fürdőszobával, televízióval, légkondicionálóval felszerelve. Ezek bérlése 14 ezer forint apartmanonként egy éjszakára. A rendezett zöldterületen ezer forintért lehet sátorozni éjszakánként, 2500 forintért pedig lakókocsival állomásozni éjszakánként. Áramvételi lehetőséget is kiépítettek a területen, valamint felújították a vizesblokkot. Közösségi helynek számíthat a régi gombaépület, amely szintén megújult külsővel, büfével várja a kempingezőket. Ezen kívül wifi-használatra is lehetőség van.

A nyílt napon lehetőség volt főzésre is előzetes bejelentkezés alapján, amelyhez a tűzrakó helyet, tűzifát, padokat és asztalokat a DVG Zrt biztosította. Többek között a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület, tűzoltók, birkózók is fakanalat ragadtak. Bár a hőmérő higanyszála 30 fokig is felkúszott, a kemping magas fái hűs árnyékot biztosítottak a főzőcsapatoknak. Nem meglepő, hogy a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület halászlét választott a bográcsos menüjéhez, a többiek, köztük a Dunaújváros Közéleti Hetilap és a Dunaújváros Online szerkesztősége is a pörkölt mellett döntött. A hangulatról a Capuchino Duo gondoskodott.

Forrás: DO - http://dunaujvaros.com/hirek/201506/varjak_a_latogatokat_megnyitott_a_ke...

  • Létrehozva: 2015. június 16.