fő tartalom

Nyáron is ingyenes étkeztetés

Hírkép: Nyáron is ingyenes étkeztetés

Háromszáz gyermek étkeztetésére nyert támogatást a város. Iskolakezdési támogatást is igényelhetnek az első osztályt kezdő gyermekek szülei. Ezen két témáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Vargáné dr. Sürü Renáta, a város jegyzője. http://dunaujvaros.com/hirek/201506/nyaron_is_ingyenes_etkeztetes

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére. A közgyűlés májusban határozott arról, hogy pályázatot nyújt be.

- Azon önkormányzatok pályázhattak, akik vállalják, hogy ingyenes étkezést biztosítanak nyáron a rászoruló gyermekeknek. A pályázat feltétele volt, hogy az étkezés alapanyagának 30 százalékát a helyi és környékbeli ős- illetve kistermelőktől kell beszerezni. A pályázat a bölcsődés, óvodás korú gyermekekre, valamint az általános iskolák valamennyi évfolyamán tanuló diákokra vonatkozik. A gyermekvédelmi kollégák segítségével, bevonásával állt össze a pályázatunk. Háromszáz gyermek étkezetésére pályáztunk sikeresen, a támogatást a napokban hagyta jóvá Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter- mondta Cserna Gábor polgármester.

A város 6,5 millió forintot fordíthat a rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkezetésére. A DVG Zrt. biztosítja majd az étkezést június 22-augusztus 28. között.

- Az önkormányzat fontosnak tartja a családok, elsősorban a dunaújvárosi családok támogatását. 2008-ban vezették be az úgynevezett iskolakezdési támogatást. Ennek összege 10 ezer forint, amit az első osztályt kezdő gyerekek szülei igényelhetnek- erről már Vargáné dr. Sürü Renáta jegyző beszélt a sajtótájékoztatón.

Az igényléshez az szükséges, hogy a gyermek és a szülő is dunaújvárosi lakcímmel rendelkezzen, a gyermek először kezdje meg az első osztályos tanulmányait, legyen beiratkozási vagy iskolalátogatási igazolás, valamint a rendelet meghatározta az egy főre jutó kereseti minimumot is.  A kérelmeket a hivatal szociális osztályán lehet benyújtani július 3-tól szeptember 30-ig. Megvizsgálják a beérkező igényeket, és az elbírálás után postai úton juttatják el a támogatást a családoknak.

Jovány Barbara 26 éves, nehéz sorsú, vak lány- korábban itt olvashattak róla a DO-n is. A közelmúltban jótékonysági estet is szerveztek támogatására. A fiatal lány étkezése a tanítási idő alatt a Dózsa iskolában biztosított volt, azonban a nyári szünetben nem. Cserna Gábor polgármester arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy biztosítva lesz a lány és testvére étkezése is a nyáron. A hétköznapokon a Campus étterem, a hétvégéken a DVG Zrt. házhoz viszi nekik az ételt. Ezen kívül a DVG Zrt. támogatja Barbara lakásának felújítását is.

http://dunaujvaros.com/hirek/201506/nyaron_is_ingyenes_etkeztetes

  • Létrehozva: 2015. június 25.