fő tartalom

Óvárosi kisposta: ismét nyitva!

Hírkép: Óvárosi kisposta: ismét nyitva!

Megnyílt az óvárosi kisposta is, ahol már szerdától várják az ügyfeleket. Erről Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője számolt be. http://dunaujvaros.com/hirek/201507/ovarosi_kisposta_ismet_nyitva

Megnyílt az óvárosi kisposta is, ahol már szerdától várják az ügyfeleket. Erről Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője számolt be.
– Az óvárosi, pentelei részen sok idős lakik. Fontos számukra ez a Petőfi Sándor utcai szakasz, hiszen ez egyfajta központi rész, egy helyen van az orvosi rendelő, a gyógyszertár és a kisposta, így egyszerre el tudják intézni dolgaikat- mondta a képviselő.
Mint ismert, az alacsony forgalomra hivatkozva zárta be a Magyar Posta ezt a kirendeltséget is. Aztán az önkormányzat hathatós segítségével a Barátság úti kisposta után Óvárosban is kinyílt a kirendeltség.

– Az itt élők ehhez a helyhez ragaszkodtak, nem csak azért, mert közel van az orvosi rendelőhöz, hanem mert történelmi múltja van - magyarázta Hingyi László.
A Petőfi utca 2. szám alatti helyiség nem a Magyar Posta, hanem a református egyházközség tulajdonát képezi. Velük még külön tárgyalásokat kellett folytatni a bérleti szerződésről. Ez utóbbi miatt csúszott némileg a megnyitás. Ezen a héten szerdán nyílt meg a kirendeltség a DVG Zrt. üzemeltetésével. Az általános postai szolgáltatás (például levélfeladás, csomagküldés) mellett itt is lehetőség van készpénzes csekkbefizetésre. Bankkártyával nem lehet fizetni, mivel ahhoz még nagyobb biztonsági beruházást kellene véghez vinni, egyenlőre csak a készpénzes befizetéshez szükséges biztonsági rendszereket építették ki. A pentelei kisposta minden hétköznap 9-15 óra közötti nyitvatartással várja az ügyfeleket.

Kizmus Szabolcs, a DVG Zrt. fejlesztési és ügyviteli vezetője elmondta, az elmúlt időszakban az épület külső részét, az ablakpárkányokat megrongálták, ezeket mindenképpen ki fogják javítani, hogy esztétikusabb legyen a környezet.

http://dunaujvaros.com/hirek/201507/ovarosi_kisposta_ismet_nyitva

  • Létrehozva: 2015. július 16.