fő tartalom

Több tucat kérdésben döntött a közgyűlés

Hírkép: Több tucat kérdésben döntött a közgyűlés

A nyári szünet utáni első közgyűlését tartotta városunk képviselőtestülete csütörtökön. Mintegy hatvan napirendi pontban kellett döntést hozniuk a városatyáknak. http://dunaujvaros.com/hirek/201509/tobb_tucat_kerdesben_dontott_a_kozgy...

Az első témakörnél többen is felszólaltak, ellenzéki képviselők a közvilágítási projekttel kapcsolatban adtak hangot aggályaiknak.

A felvetések, válaszadások után megkezdték az érdemi döntéshozói munkát.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy a Pincesor alján lévő zöld területen a támfalat megerősíti, gyalogos utat épít, és a későbbiekben sor kerülhet parkoló építésére is. Ehhez szükség volt az érintett területeket, az Arany János utca 58 és 60. számú ingatlanokat megvásárolni. Egyik esetben cserelakást ajánlott fel az önkormányzat a tulajdonosnak, míg a másik esetben tényleges vásárlás lesz.

Dr. Gyarmati Imre felajánlotta a tulajdonában lévő, Magyar út 31. szám alatti ingatlanát megvásárlásra az önkormányzatnak (a kúria mellett, a buszmegálló mögött található romos épületről van szó). Az ingatlan egy házból és egy nagy udvarból áll. A területet be lehet vonni a Monbach kúria felújítási-hasznosítási programjába. A közgyűlés úgy határozott, hogy 13 millió forintért megvásárolja az ingatlant.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, a műfüves pályáknál lévő zöldterületen park és erdő gondozási munkálataival a DVG Zrt- bízta meg a közgyűlés 2,6 millió forintot biztosít a közgyűlés a DVG Zrt-nek.

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke, Somfai Rezső azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy segítsen az augusztus 18-i felhőszakadás okozta károk felszámolásában. Az esőzés miatt a Lebuki patak sarat és fákat hordott a kikötői öböl északi területén a Duna mederbe, ezzel elzárva a horgásztanyáról kivezető vízi utat. Ott hajók is vesztegelnek, amiket ki kell emelni teleltetésre. Az érintett terület tulajdonosa a Magyar Állam, kezelője az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. A tulajdonos hozzájárult a kotráshoz. A közgyűlés a munkák elvégzésére a sporthorgász egyesület által beszerzett árajánlat alapján, 2 millió forintot biztosít.

A képviselők 23 millió forintot biztosítanak a Papírgyári út 3. szám alatt lévő vásártér területén csapadékvízgyűjtő rendszer kiépítésére (tárolóval egyetemben), valamint további zöld területek kialakítására.

  Több támogatási kérelmet, illetve az önkormányzat által kiírt felhívásra beérkezett pályázatot támogatott a képviselőtestület.

A Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesület részére, az első osztályban játszó dunaújvárosi futsal csapat támogatására 10 millió forintot biztosítanak. A közgyűlés úgy határozott, hogy idén október 1. és 2016. szeptember 30. között 250 ezer forintot támogatásban részesít havonta Takács Krisztiánt és Hajdu Jonatánt a jövő évi riói olimpiára való felkészülésükben. A Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület részére (amely az utánpótlás korú jégkorongozókat segíti, versenyeztetésüket biztosítja) 15 millió forint kölcsönt biztosítanak.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a Gurics György Birkózócentrum nem csak a volt Kőrösi iskola földszinti részét, hanem az egész épületet használhassa. A közgyűlési döntés alapján, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány részére haszonkölcsönbe adják az épületet az elkövetkezendő 15 évre.  Továbbá az önkormányzat vállalja az üzemeltetési költségeket (bérleti díj, rezsi), ezzel is támogatva a birkózókat

A Városi Diákönkormányzat részére 750 ezer forintot biztosítanak a működésükhöz, illetve a II. Városi Diákkupa megrendezéséhez.

A megújult Városháza téren a DVG Zrt. kültéri teraszos fagylaltozót nyitott idén nyáron. A hideg idő beköszöntével már nem lehet kint, a téren üzemelni a helyet. Lehetőség van arra, hogy 2,9 millió forintból a Városháza lapostetős „B” épületében, a volt okmányiroda helyén kialakítsanak zárt vendégteret, és kávézóként működne tovább az üzlet. A képviselők támogatták ennek megvalósítását.

Arról határoztak a képviselők, hogy a Bánki iskola Bercsényi Miklós utcai volt épületének üzemeltetésével a DVG Zrt-t bízzák meg. A hasznosítással kapcsolatban felmerült kérdésre Szepesi Attila gazdasági alpolgármester elmondta, megpróbálják pályázat útján felújítani, az egyik legszükségesebb feladat a nyílászárók cseréje. Az épület egyik szárnyába a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet költözne.

Sürgősségi indítványként felvették a megtárgyalandók sorába a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerületének kérelmét. A képviselők támogatást biztosítanak arra, hogy a Gárdonyi iskolába új bútorokat vásároljanak.

http://dunaujvaros.com/hirek/201509/tobb_tucat_kerdesben_dontott_a_kozgy...

  • Létrehozva: 2015. szeptember 17.