fő tartalom

Állampolgársági eskütétel

Hírkép: Állampolgársági eskütétel

Mély a tenger és végtelen… De mélyebb szeretetem, mely szülőhazámhoz fűz, és végtelenebb vágyódásom, mely a magyar földre és s magyar nép körébe hazavonz! Ezzel a Horthy-idézettel köszöntötte Cserna Gábor polgármester Moutsogiannis Panagiotist és Bodi Kálmánt a csütörtöki honosítási ünnepségen. http://dunaujvaros.com/hirek/201509/allampolgarsagi_eskutetel

A polgármester vezényletével letették magyar állampolgársági esküjüket, majd átvették az erről szóló  okiratot is. Moutsogiannis Panagiotis szülei Görögországból érkeztek Dunaújvárosba, és ő már itt is született 1954-ben. Viszont hontalanok voltak, így nem volt állampolgársága sem. Itt született, itt nőtt fel, itt alapított családot, feleségével két gyermekkel büszkélkedhetnek. Az idők során volt Görögországban is tizenegy évig, de visszajött, mert mint mondta, „ahol megszületsz, az is marad a hazád”.

Bodi Kálmán 2002 óta él városunkban. Ő Sepsiszentgyörgyből érkezett, hogy munkát találjon. Azóta is itt dolgozik, itt él, itt vannak barátai, itthon érzi magát, már csak édesapját látogatja meg évente az erdélyi településen.  Mint mondta, most jött el az ideje, hogy letegye a magyar állampolgárságot. Az állampolgársági vizsga nem volt nehéz számára, mert Romániában magyar iskolába járt, szereti Magyarországot.

http://dunaujvaros.com/hirek/201509/allampolgarsagi_eskutetel

  • Létrehozva: 2015. szeptember 25.