fő tartalom

Közös a cél!

Hírkép: Közös a cél!

Múlt héten ért véget az amatőr kispályás labdarúgó Európai Bajnokág Horvátországban, melyen  Magyarország válogatottja az 5. helyen végzett.  Az Európai bajnokságon két dunaújvárosi igazolt labdarúgó (Dunaferr Vasas) is részt vett, akik végig a kezdőben kaptak helyet a vezetőedzőtől Csernai Gábortól. Sikur Lajos a kapuban, míg Béres  Ferenc a góllövésben jeleskedett az európai bajnokságon. 

Igazi csapatmunka és remek egyéni teljesítmények jellemezték a magyar csapatot, hiszen az utolsó csoportmérkőzésen 6 - 2 -re megvertük az egyik legnagyobb esélyes olasz csapatot is, így esélyessé vált, hogy megnyerjük a tornát, vagy akár a dobogó valamelyik fokára lépjünk fel a torna végén. Sajnos a négy-közé jutást elveszítettük, mivel a házigazda Horvátország az utolsó percben szerzett góllal kiejtett bennünket, így Európa legjobb 5. csapata  lettünk az amatőr kispályás labdarúgásban. 

Nagy megtiszteltetés érte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget, hiszen az Európai bajnokság keretein belül Petrás Gábort a Szövetség Főtitkárát szakmai egyeztetésre, tárgyalásra hívta meg Tibor Dávid a Magyar Minifutball Szövetség elnöke és Dr. Molnár Andrea a Magyar Minifutball Szövetség alelnöke, hogy a Magyar Minifutball jövőjéről és a jövőbeni elképzeléseikről beszéljenek Horvátországban.

A dolog előzménye, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is belépett a Magyar MiniFutball Szövetség égisze alá, hogy segítse annak munkáját és céljainak elérését.

A találkozó az ország legnagyobb amatőr bázisának a kiépítését segíttette elő, hiszen tudjuk, hogy a kispályás (5+1) játékrendszerben a legnagyobb létszámban sportolnak Európában, Magyarországon és Dunaújvárosban!

A megbeszélés keretein belül az országos, regionális területrendszernek az elképzelését, jövőképét vázoltuk fel, melynek játékosai amatőr státuszúak ugyan, de a szervezésnek a lehető legprofibbnak kell lennie. Az elnök úrral és az alelnök asszonnyal folytatott tárgyaláson egyértelműen kiderült, hogy a cél közös! A cél pedig nem más, mint, hogy Magyarországon a rekreációs, amatőr labdarúgásnak a lehető legjobb körülményeket tudjuk biztosítani, valamint egységes szervezés, szabályozás legyen.

A találkozó végén egy hosszútávú együttműködés első lépéseiben, valamint a további munkafolyamatokban egyeztünk meg, melynek egyik nem titkolt célja, hogy Magyarországon, Budapesten kerüljön megrendezésre a jövő évi Európai Bajnokság!

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Petrás Gábor Főtitkár
+ 36 70 616 59 41
dmjv.dlsz@gmail.com
www.dlsz.hu

  • Létrehozva: 2015. szeptember 30.