fő tartalom

"Könyvtárba mentem, gyere utánam!"

Hírkép: "Könyvtárba mentem, gyere utánam!"

Minden év októberében rendezik az Országos Könyvtári Napok című rendezvénysorozatot, melynek idei szlogenje így hangzik: Könyvtárba mentem, gyere utánam! Az Országos Könyvtári Napok keretében hagyományosan amnesztia-hetet is tartanak a József Attila Könyvtárban, amikor is minden késedelmes olvasó "büntetés" nélkül visszahozhatja a könyveket a könyvtárba. Ezen a héten kezdődik a könyvtárban tovább már nem őrzött folyóiratok árusítása is. Korábban közzétett felhívásuk is még aktuális: Várják azokat a tárgyakat, emlékeket, amelyek képeivel bővíthetik Virtuális Múzeumukat! - bővebb információ: http://www.jakd.hu/hirek/2015/08/felhivas_gyarapitsuk_kozosen_a_varos_vi... Könyvtárba mindig érdemes jönni, ám október 6. és 11. között a a megszokott szolgáltatások mellett  minden napra kínálnak egy vagy két rendezvényt, különleges eseményt.

1. Október 6.
A József Attila Könyvtár rendezvénysorozata az Így látjuk... című fotókiállítás megnyitójával kezdődik október 6-án 17 órakor. A helyi önkormányzat pályázati támogatásával három "örömfotóst", Holczer Tibort, Lukács Jánost és Németh Zsoltot mutatunk be alkotásaikon keresztül. A kiállított képek zöme városunkhoz kötődik, mint ahogy a fotósok is itt élnek városunkban.
Bővebb információ a kiállításról: http://www.jakd.hu/hirek/2015/09/orszagos_konyvtari_napok_2015
A Cimbora Klub meghívására négy órától egy igazi tűzoltóautóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők az MMK udvarában. A gyermekkönyvtárban pedig a tűzoltók és mentők munkájával kapcsolatos könyvek kiállítása látható és egy kérdéssor várja a vállalkozószellemű gyerekeket a mentők, tűzoltók munkájával kapcsolatban egész héten. A kvíz kérdéseit jól megválaszolok pénteken könyvjutalmat kapnak.

2. Október 8.
Ezen a napon Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta lesz a vendégünk. 16 órától a Gyermekkönyvtár látogatói találkozhatnak vele a „Milyen messze van a Föld az Égtől?" című  foglalkozás keretében.
18 órától pedig a 18 órától a FELNŐTT KÖZÖNSÉGnek „mesél" Boldizsár Ildikó.
Bővebb információ Boldizsár Ildikóról: http://www.jakd.hu/hirek/2015/08/meghivo_oktober_7_szerda_18_ora_az_elet...

3. Október 9.
A csütörtöki nap "főhőse" maga a könyvtár. 13 órától várjuk a gyerekeket egy izgalmas nyomkövetésre a könyvtárba. A legügyesebbek jutalomkönyvet kapnak.
13 órától bemutatjuk látogatóinknak mind azokat a helyiségeket, ahol még az olvasó nem járt... a pincétől a padlásig.
A nap végén, 17 órakor ismét egy előadással várjuk az érdeklődőket. A cseléd bosszúja? címmel Veres András irodalomtörténész tart rendhagyó irodalomórát Kosztolányi Dezső Édes Anna című művéről.
Bővebb információ A cseléd bosszúja? cím előadásról: http://www.jakd.hu/hirek/2015/08/meghivo_a_cseled_bosszuja_veres_andras_...
 

  • Létrehozva: 2015. október 1.