fő tartalom

Januártól egyetemmé válik a Dunaújvárosi Főiskola

Hírkép: Januártól egyetemmé válik a Dunaújvárosi Főiskola

2016. január elsejétől Dunaújvárosi Egyetem néven, az Alkalmazott Tudományok Egyetemeként működhet tovább a Dunaújvárosi Főiskola. A témával kapcsolatban sajtóközleményt adott ki Cserna Gábor polgármester és dr. András István, a főiskola rektora. http://dunaujvaros.com/hirek/201510/januartol_egyetemme_valik_a_dunaujva...

"2016. január elsejétől Dunaújvárosi Egyetem néven, az Alkalmazott Tudományok Egyetemeként működhet tovább a Dunaújvárosi Főiskola.

Az elmúlt években végzett fejlesztő tevékenység nyomán, a dunaújvárosi intézmény mind a hazai és mind a nemzetközi porondon kiváló eredményeket ért el az alkalmazott tudományokban.

Példaértékű az együttműködés Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a helyi és országos versenyszférával. Az oktatásban és kutatásban megvalósított innovációk, a külföldi hallgatói képzések színvonala, valamint a nemzetközi felsőoktatási kapcsolatrendszer nyomán elért eredmények bizonyították, hogy a Dunaújvárosi Főiskola maradéktalanul megfelel a törvényben meghatározott feltételeknek, a döntés pedig egyben az elmúlt években végzett fejlesztő tevékenység elismerése.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a város meghatározó nagyvállalatainak, valamint Dunaújváros és Fejér megye képviselőinek támogatásával az egyetemmé váló főiskola a jövőben is elkötelezetten folytatja tevékenységét, erősítve regionális szerepvállalását és kiválóságát az Alkalmazott Tudományok területén.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora"

http://dunaujvaros.com/hirek/201510/januartol_egyetemme_valik_a_dunaujva...

  • Létrehozva: 2015. október 8.