fő tartalom

ÚJ DIREKT DIGITÁLIS MELLKAS FELVÉTELI RÖNTGEN BERENDEZÉS BESZERZÉSE A DUNAÚJVÁROSI SZENT PANTALEON KÓRHÁZ – RENDELŐINTÉZETNÉL

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet mintegy 110 millió forint európai uniós támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program kiírására beadott pályázata eredményeként. A fejlesztés során az intézmény eszközparkja egy korszerű direkt digitális mellkas felvételi röntgen berendezéssel bővül.

A korábbi és folyamatban lévő fejlesztések ellenére az intézmény gyengesége, hogy a jelenlegi röntgen készülékünk rossz képminőséget produkál, a kor követelményeinek már nem felel meg, életkora a 30 évet meghaladja. A gyakori meghibásodások, szükséges új funkciók mindenképpen új röntgen készülék üzembeállítását indokolják.

A 2015 augusztusában beadott „Energia-megtakarítást eredményező röntgen berendezés csere a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézetnél” című, KEOP-5.6.0/E/15-2015-0057 azonosító számú pályázat az októberben meghozott döntés értelmében 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A tervezett beszerzésre a pályázat beadása előtt kiírt és lezárt sikeres közbeszerzési eljárás alapján kerül sor, így megkezdődhet az eszközt fogadó helyiség kialakítása, majd a direkt digitális mellkas felvételi röntgenberendezés leszállítása, üzembe helyezése.

Az új technológia a felhasznált elektromos energia terén megtakarítást, és ezzel együtt üvegházhatású gázkibocsátás csökkenést eredményez a jelenlegi helyzethez képest.

A projekt bruttó összköltsége: 110.265.350 Ft

Megvalósítási időszak tervezett kezdete: 2015.09.01

Megvalósítási időszak tervezett vége: 2015.11.15

 

  • Létrehozva: 2015. november 10.