fő tartalom

Levegőt! – Klímafutás az élő bolygóért - dunaújvárosi állomással!

Hírkép: Levegőt! – Klímafutás az élő bolygóért - dunaújvárosi állomással!

Levegőt! Ez a szlogenje annak a 7 napon és 700 kilométeren át tartó futásnak, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészség kommunikációs Központja szervez. Az esemény egyik állomása Dunaújváros! A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségével a NEFI felkért minden általános iskolást, hogy rajzolja le, szerinte milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. A gyermekek rajzait a levegot@egeszseg.hu címre várják. A tíz legjobb rajzot egy öt tagból álló zsűri választja ki, alkotóit egyenként 40 ezer forint értékű sportszerre levásárolható ajándékkártyával jutalmazzák. Dunaújvárosban 2015. november 16-án, hétfőn 15 órakor fogadja Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a futók delegációját a Városháza téren, és szimbolikusan átadja számukra a dunaújvárosi általános iskolások néhány rajzát, majd ezt követően –szintén futva – folytatja útját a delegáció a következő állomásuk, Pécs irányába. A városunkba érkező futókhoz bárki csatlakozhat a térképszelvényen jelölt ponton, azaz az Aranyvölgyi út mellett, a II. János Pál pápa téren, a templom közvetlen közelében található nagy parkolónál 14:30 órakor! Innen várhatóan a csapat 14:50 óra magasságában indul tovább, és elfut a Városháza térre, az érkezés időpontja pedig megközelítően 15:00 óra! A futók biztonságát a rendőrség és polgárőrség bevonásával óvjuk, és természetesen jelen lesz egészségügyi szakember is!

Levegőt! Ez a szlogenje annak a 7 napon és 700 kilométeren át tartó futásnak, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervez.

Az esemény egyik állomása Dunaújváros!

A „Klímafutás az élő bolygóért” eseménnyel a hazai általános iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, hozzanak hathatós intézkedéseket a környezetszennyezés, a globális felmelegedés és a vízkészlet megőrzése terén. Tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeink is sportolhassanak még szabad levegőn. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségével a NEFI felkért minden általános iskolást, hogy rajzolja le, szerinte milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. A gyermekek rajzait a levegot@egeszseg.hu címre várják. A tíz legjobb rajzot egy öt tagból álló zsűri választja ki, alkotóit egyenként 40 ezer forint értékű sportszerre levásárolható ajándékkártyával jutalmazzuk.

November 13. és 19. között néhány rajzot szimbolikusan egy 7 napon át tartó 700 kilométeres futással gyűjtenek össze. Négy ultrafutó és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársai futva teszik meg a Budapest – Tata – Győr, Budapest – Dunaújváros – Pécs, Budapest – Eger- Miskolc távokat és megkerülik a Balatont is.

-----------------------------

Dunaújvárosban 2015. november 16-án, hétfőn 15 órakor fogadja Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a futók delegációját a Városháza téren, és szimbolikusan átadja számukra a dunaújvárosi általános iskolások néhány rajzát, majd ezt követően –szintén futva – folytatja útját a delegáció a következő állomásuk, Pécs irányába.

Dunaújvárosban több sportegyesület is csatlakozik a futókhoz, ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a téma fontosságára! A Dunaferr SE (5 szakosztállyal: birkózás, torna, úszás, röplabda, kajak-kenu), a DFVE, a DAB jégkorongcsapat, a DKKA minden korosztálya, a Gorillaz amerikai futball csapata, a DPASE futballcsapat valamint a Dragon Steel SE. Iskolások közül pedig a Dózsa György Általános Iskola jelezte részvételi szándékát. A városunkba érkező futókhoz bárki csatlakozhat a térképszelvényen jelölt ponton, azaz az Aranyvölgyi út mellett, a II. János Pál pápa téren, a templom közvetlen közelében található nagy parkolónál 14:30 órakor! Innen várhatóan a csapat 14:50 óra magasságában indul tovább, és elfut a Városháza térre, az érkezés időpontja pedig megközelítően 15:00 óra! A futók biztonságát a rendőrség és polgárőrség bevonásával óvjuk, és természetesen jelen lesz egészségügyi szakember is!

---------------------------------

Klímafutás az élő bolygóért esemény egy november 27-ei közös futással zárul. Ehhez bárki csatlakozhat, a táv 3 kilométer és a Hősök terétől a Magyar Tudományos Akadémia előtt található, Budapest legöregebb akácfájáig tart. A célhoz szintén futva érkezik Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója, aki az akácfa előtt átveszi a 7 napon át futva összegyűjtött rajzokat.   Az esemény Facebook oldala: LEVEGŐT! Klímafutás az élő bolygóért, csatlakozz Te is! https://www.facebook.com/events/523922194430563/

  • Létrehozva: 2015. november 11.