fő tartalom

Szombaton kezdetét veszi az Adventi Forgatag

Hírkép: Szombaton kezdetét veszi az Adventi Forgatag

A Mikuláskuckós hétvége után gőzerővel készülnek már a szervezők a szombaton kezdődő Adventi Forgatagra. Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében december 12-től december 23-ig minden délután zenés-táncos műsorral, karácsonyi vásárral várják a városlakókat a Városháza térre. http://dunaujvaros.com/hirek/201512/szombaton_kezdetet_veszi_az_adventi_...

 

Ezen a héten építik a színpadot, a faházsorokat, és ünnepi díszbe öltöztetik városunk főterét. A korábban meghirdetett fenyőfa-díszítésre nem érkezett pályázat, jelentkező, ezért a Tourinform iroda munkatársai készítették el a különféle díszeket. Ezúttal az információs tábla mögötti, illetve a Kortárs Művészeti Intézet mellett lévő fenyőfát jelölték ki a város karácsonyfájának, ezt díszítették fel. Ennek több oka is volt. A szökőkúton lévő fenyő olyan magas, hogy annak díszítéséhez nagy autóra lett volna szükség, az pedig nem hajthat be a megújult főtérre. Hozathattak volna egy önálló fenyőt, de annak stabil rögzítése szintén nem volt lehetséges.

A tavaly is látott világító rénszarvas, ajándékdobozok, a hatalmas adventi koszorú ezúttal is az ünnepi dísz részét képezi majd. Mórocz Erika, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, egy olyan újdonsággal is szeretnének kedveskedni a kilátogatóknak, mint például, kihelyeznek egy ládát, amibe üzeneteket lehet tenni, és amelyeket aztán kivetítenek a nagy üzenőfalra.

Az adventi programok tehát december 12-én 17 órakor kezdődnek a Városháza téren, és egészen december 23-ig várják a városlakókat a közös karácsonyi hangolódásra.

  • Létrehozva: 2015. december 9.