fő tartalom

NEM IGAZ, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát

Hírkép: NEM IGAZ, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát

A fogyasztók joggal várnak el pontos tájékoztatást távhő ügyben. Sajnos a Dunaújvárosi Hírlap nem először nem tudja megugrani ezt a szintet. Az alábbi levelet, amelyet Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő küldött a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztőjének, változtatás nélkül közöljük:

 

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A 2021. szeptember 3-án a Dunaújvárosi Hírlapban és annak online felületén Brousil Csaba tollából megjelent cikk címe sajnos súlyosan téves állítást tartalmaz.
https://www.duol.hu/.../a-fejer-megyei-kormanyhivatal.../...
A cikk címe: „A Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát” sajnos köszönő viszonyban sincs a valósággal.
A Fejér Megyei Kormányhivatal nem semmisítette meg a Jegyző Úr határozatát, már csak azért sem, mert erre a Kormányhivatalnak nincs joga.
A valóságban, ahogyan egyébként a cikkben szereplő idézet is tartalmazza: a birtokvédelmi ügyben hozott határozat végrehajtását elrendelő határozatot semmisítette meg a kormányhivatal.
Laikus szemmel a két dolog azonos lehet, a valóságban azonban közel sem az. Hiszem, hogy ha egy újságíró a témához nyúl, akkor éppen az a dolga, hogy ezt a különbséget elmagyarázza az olvasóinak, nem pedig az, hogy a valósággal ellentétesen összemossa.

Lényeges információ, hogy a végrehajtási határozat alapján (amelyet most megsemmisítettek) nem került sor intézkedésre.
A jegyző határozata ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak nincs helye. Az a fél, aki a jegyző birtokvédelmi kérdésében hozott határozatát sérelmesnek tartja, a határozat kézbesítésétől számított tizenöt napon belül a bíróságtól a másik féllel szemben indított perben kérheti a határozat megváltoztatását.
Jegyző Úrnak a tárgyban hozott birtokvédelmi határozata jelenleg is hatályban van.
Nem árt megjegyezni: Jegyző Urat egy korábbi, a DVCSH Kft.-vel kapcsolatos eljárásból már kizárta a Fejér Megyei Kormányhivatal. Azonban éppen néhány hete derült ki, hogy hiába, mert az ügyben kijelölt sárbogárdi jegyző MINDENBEN igazat adott dr. Molnár Attilának.
Tekintettel arra, hogy ez a téma kiemelt jelentőségű kérlek, hogy azonnal tegyetek közzé helyreigazítást, online és a nyomtatott lapban is.
Sajnos a témában, nem ez az első félrevezető írás a Dunaújvárosi Hírlapban. Nem szeretném feltételezni, hogy szándékosság történt. Ezért a hasonló kínos esetek elkerülése érdekében arra kérem a Főszerkesztő Urat, hogy a jövőben hallgasson meg minden érintett felet. Úgy gondolom, hogy ez újságíró-etikai szempontból is kívánatos lenne. Elérhetőségeim ismertek, ahogyan eddig, ezután is állok rendelkezésre.

Maradok tisztelettel:

Medgyesi Miklós

sajtószóvivő

  • Létrehozva: 2021. szeptember 9.