fő tartalom

Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

Hírkép: Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

A Székesfehérvári Törvényszék 2023.01.12-én közzétette a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését.

A végzés alapján a hitelezői igényeket a közzétételtől számított 40 napon belül, azaz 2023.02.21-ig kell bejelenteni a felszámolónak.

Ez vonatkozik a cég korábbi fogyasztóira is, hiszen a DVCSH Kft. igen agresszíven lépett fel a neki tartozó fogyasztókkal szemben, de amikor neki kellett volna visszafizetnie akkor már nem volt ilyen elkötelezett. Azok a fogyasztók, akiknek a DVCSH tartozik most kell lépniük. 
A hitelezői igénybejelentéshez csatolni kell a követelést alátámasztó iratokat és az alábbi díjak végzésben megjelölt bankszámlaszámokra történő megfizetésének igazolását:

- Székesfehérvári Törvényszék részére a követelés tőkeösszegének 1%-át, de legalább 5.000,- Ft-ot és legfeljebb 200.000,-Ft-ot regisztrációs díjként

- a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére a követelés tőkeösszegének 0,5%-át, de legalább 5.000,-Ft-ot és legfeljebb 40.000,-Ft-ot költségátalányként.

A regisztrációs díj és a költségátalány átutalásakor közleményként fel kell tüntetni a végzés számát: 1.Fpk.48/2022/15. 

Az utalásokról kapott banki visszaigazolást meg kell küldeni a felszámolónak. A befizetési igazolásokhoz mellékelni kell azt az elszámolást, amelyből kitűnik, hogy milyen összeg jár vissza.

A hitelezői igénybejelentésnek a szükséges igazolásokkal együtt 40 napon belül meg is kell érkeznie a felszámolóhoz. Mivel vita esetén a feladónak bizonyítania kell tudni, hogy ezt időben megtette, érdemes ajánlott, tértivevényes postai küldeményként feladni. 

A bejelentés tehát pénzbe kerül, amit a bejelentőnek kell előlegezni, érdemes tehát mérlegelni, hogy ez megtérülhet-e a felszámolás során, vagyis, hogy Pomázi Csabáék hagytak-e a cégben akkora vagyont, amiből a felszámoló ki tudja fizetni a követeléseket. 

 

 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

 

 

  • Létrehozva: 2023. február 1.