fő tartalom

Szabó Judit

Szabó Judit 21 évesen képesítés nélküli nevelőként Perkátán kezdte pályafutását és csak ezt követően nyert felvételt a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolára, azonban úgy alakult az élete, hogy tanulmányait nem tudta befejezni, mivel megszülettek gyermekei. Először a kisfia, majd 5 év múlva a kislánya. Az otthon töltött idő alatt német nyelvből alapfokú nyelvvizsgát tett és óvodákban tartott játékos foglalkozásokat. Megtanulta, hogyan lehet a legkisebbeket játékosan motiválni, tanítani a saját életkoruknak megfelelően. Egy évig óraadóként németet tanított városunk egyik általános iskolájában, majd következett a Vasvári Pál Általános Iskola, ahol azóta is mindent megtesz az ifjúság neveléséért és oktatásáért. Tanítói diplomáját magyar nyelv és irodalom műveltségterülettel 1999-ben szerezte meg.

Jelenlegi munkahelyén, a Vasváriban az első 5-6 évben még napközis nevelőként segítette a gyerekek délutáni munkáját, mellette több osztályban is tanított, csoportokat oktatott. Majd osztályt kapott és azóta osztálytanítóként végzi áldásos tevékenységét. Volt úszós „a” osztálya, sporttagozatos „b” osztálya, de megbirkózott a nagy nehézséggel küszködő „c” osztályokkal is. 2020-ban került sor a minősítési eljárásban való részvételére, amit sikeresen teljesített.

Pályafutása alatt mindig fontosnak tartotta a szakmai fejlődést, a képzéseken és a tanfolyamokon való részvételt, amit a nevelés-oktatás folyamatában hasznosítani tudott.

Jelenleg 4. osztályos gyerekek osztályfőnöke, de vállalta, hogy újra elsős tanító nénije lesz egy tornászokból és úszókból álló kis közösségnek, ami elhivatottságának ékes bizonyítéka.  Szeretne nekik minden szépet és jót átadni, megtanítani nekik mindazt, amit majd az életükben hasznosítani tudnak. Amíg csak lehetősége lesz rá, addig szeretettel és alázattal végzi a munkáját. Mellette a nevelőtestület motorja és erős pillére.

Szabó Judit sokrétű pedagógiai munkásságának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesíti.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.