fő tartalom

Robinson Erika Anna

Robinson Erika Anna 1983-ban diplomázott a Kaposvári Tanítóképző Főiskola általános iskolai tanító szakán, ének-zene műveltségi területen.

Tanítói pályáját az Arany János Általános Iskolában kezdte, és az ott töltött 15 év alatt lelkiismeretesen és nagy lelkesedéssel tanította a gyerekeket írásra, olvasásra, számolásra.

Mindig hajtotta a tudásvágy, így elhatározta, hogy angolt szeretne tanulni. Új irányt vett pályája: 2001-ben sikeresen államvizsgázott kiváló eredménnyel a Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi Karán, angol nyelvtanári szakon. 2001. Szeptember 1-jétől dolgozik a Dózsa György Általános Iskolában angoltanárként.

Kiváló kolléga, szaktanár, és pedagógus, aki tanítványait lelkesedésével és hozzáértésével mindig képes a tanulásra, ismeretszerzésre ösztönözni. Az angol nyelv oktatásban rendkívül eredményes, diákjai városi, megyei és országos versenyeken is eredményesen szerepelnek – dobogós helyezéseket érnek el.

2012-ben újabb diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Kar közoktatási vezető szakán, így szakvizsgázott pedagógus lett.

Munkáját az állandó megújulás, fejlődés jellemzi.

Az angol oktatásán kívül bekapcsolódott az iskola más tevékenységeibe is: az intézményben ő irányította az ellenőrzés-értékelés kidolgozását és folyamatosan tevékeny résztvevője volt az alapdokumentumok átdolgozásának is.

Évente több iskolai műsor összeállítását és színvonalas megvalósítását is vállalta. Ezen kívül részt vesz minden iskolai megmozdulásban, ötleteivel, aktivitásával és közreműködésével segítve a program szervezőjét és jó kapcsolatot ápol kollégáival.

Osztályfőnökként is a lelkiismeretesség, alaposság jellemezi. Következetes, határozott, segítőkész és toleráns mind a diákokkal, mind a szülőkkel szemben. Tanítványai mindig, minden körülmények között számíthatnak odafigyelésére, tanácsaira és segítségére.

2018-ban a Közgyűlés, az elhivatott több évtizedes pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyért díjat adományozta részére.

Dunaújváros MJV Közgyűlése kimagasló angoltanári tevékenysége, pedagógus pályája iránti elhivatottsága, valamint nyugdíjba vonulása alkalmából a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet  Robinson Erika Anna részére adományozta.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.