fő tartalom

Bihari Károlyné

Bihari Károlyné pedagógusi pályáját 1983-ban kezdte a nagyatádi II. számú Általános Iskolában, azóta folyamatosan az oktatásban dolgozik. 1997-től Dunaújvárosban folytatja tevékenységét, előbb a Vasvári Pál Általános Iskolában 2020-ig, utána a Bánki Donát Technikumban 2023-ig. Jelenleg a Dunaferr Iskolában dolgozik. 

Képesítése szerint történelem-orosz szakos, német nyelv szakos és angol nyelv szakos tanár. Pályafutása során folyamatosan képezte magát, szinte minden évben részt vett továbbképzéseken.

Az új feladatok elől nem hátrált meg, inkább kihívásként tekint rájuk. Mindig nyitott volt az új dolgok befogadására, fontosnak tartotta az együtt gondolkodást, a csapatmunkát. Tapasztalatait szívesen megosztja a kollégákkal, különösen a fiatalabbakkal, segítve ezzel beilleszkedésüket, munkájuk hatékonyságát.

Rendszeresen vállal osztályfőnökséget, az elmúlt évtizedekben sok tanuló iskolai életét egyengette beiratkozástól a ballagásig, volt tanítványai mindig szeretettel nyilatkoznak róla. Nyelvtanári szakmai munkája megkérdőjelezhetetlen.  A középiskolákban töltött évek során bebizonyította, hogy kellő szorgalommal és sok-sok tanulással külön tanárhoz járás nélkül is lehet nyelvvizsgát szerezni.

Példamutató szakmai munkája mindig kivívta kollégái, vezetői elismerését, tiszteletét.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Bihari Károlyné részére adományozta.

  • Frissítve: 2024. június 17.
  • Létrehozva: 2024. június 17.