fő tartalom

Ledes fényforrásokat kaptak az óvodák

Hírkép: Ledes fényforrásokat kaptak az óvodák

250 db LED panelt ajánlott fel a dunaújvárosi JYSK áruház a Dunaújvárosi Óvodának. A korszerű lámpáknak köszönhetően jelentősen csökken majd az intézmények rezsi költsége, és egészségesebb fényviszonyokat biztosít a gyerekek számára.

 

Belülről teljes felújításon esik át a dunaújvárosi JYSK áruház. Ez a felújítás pedig több dolgot is érint, többek között lecserélik az egyébként teljesen jól működő ledes mennyezeti világítást. A 250 darab mennyezeti panelt nem dobták ki, hanem odaadták a Dunaújvárosi Óvodának.

Kidobhatták volna, nem tették

Egy nemzetközi áruházlánc arculati megjelenése, áruházaik képi világa egyfajta stratégia része – mindenütt a világon. Ha felújítanak, akkor nem feltétlenül nézik a régi eszközök gazdaságossági mutatóit, ha mennie kell valaminek, akkor az megy. Egészen bizonyosan példaértékű az áruház magatartása, hiszen semeddig nem tartott volna kidobni a feleslegessé vált, egyébként kifogástalanul működő és még modernnek is mondható világítást. Nem így tettek, így a 250 darab panel most igazán jó helyre került. Július 24-én meg is történt az átadás, így mostantól egy önkormányzati intézményben hasznosulhatnak, ami Barta Endre humán alpolgármester szerint nagy segítség és figyelemre méltó gesztus:

– Egy nemes felajánlás érkezett hozzánk a JYSK jóvoltából. A leszerelt ledes lámpáikat felajánlják az önkormányzatnak, illetve önkormányzati intézménynek. Gyenes Józsefné óvodai igazgatóval úgy gondoltuk, hogy élünk ezzel a lehetőséggel és elfogadjuk azokat. Nekem az a kedves feladat jutott, hogy megköszönjem a cég felajánlását, hiszen az ezzel felszerelt óvodákban alacsonyabb lesz az áramszámla és sokkal egészségesebb fényviszonyok lesznek.

Ledes fényforrásokat kaptak az óvodák

 Jóval kevesebb lesz az áramfelhasználás

A Dunaújvárosi Óvoda életében minden forintnak megvan a helye. Jelen esetben pedig nem csak az elavult világítást lehet majd kiváltani, hanem a villanyszámlán is lehet jócskán spórolni, fogalmazta meg Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója:  

– El kell mondanom, hogy a legtöbb óvodánkban rossz minőségű neoncsövek működnek még és ami borzasztó, hogy már nem lehet neoncsöveket kapni, mivel kivonták a forgalomból. Ezeket az új paneleket most oda fogjuk feltenni, ahol az álmennyezet már adott. Ha maradnak még ilyen ledforrások, akkor álmennyezetet kell majd kialakítanunk újabb helyekre és oda is felszerelni ezeket a panelokat. Én nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget, szerencsére jóval olcsóbb lesz majd a rezsink.

Gyenes Józsefné arról is beszélt, hogy tapasztalataik szerint a villanyszámla felét meg lehet spórolni a ledes világítással, ami egy intézmény tekintetében vaskos szokott lenni. Tehát jó helyre érkezett a támogatás a JYSK részéről.

Azt szokták mondani, hogy a jó példa ragadós. Legyen így, legyen ez jó példa másoknak is, hiszen sok esetben csak a jószándékon és az akaraton múlnak a dolgok.

  • Létrehozva: 2024. augusztus 6.